= Erasmus+ aktivnosti transnacionalne suradnje:

Slides:



Advertisements
Сличне презентације
SUSTAINABLE URBAN MOBILITY PLANS
Advertisements

Radionica: Pravilnik o uvjetima i načinu pružanja aerodromskih letnih informacija Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo Zagreb,
U ONLINE OKRUŽENJU, prikaz projekta Igrajmo se jezikom
DRIVEN Cilj EU projekta usklađivanja profesionalnih vještina instruktora (Obuka trenera za FCO – periodički trening) Zagreb, 9. prosinca Valérie.
МЕДИЈСКИ СИСТЕМ СРБИЈЕ
Objavljeni i planirani pozivi MGPO
BUILD UP Skills Croatia

eTwinning u školama sadašnjosti i budućnosti
Eksperimentalni program
ŠKOLSKI KURIKULUM Za školsku 2015./2016. godinu.
1. Izmjena Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje
Agencija za mobilnost i programe EU
PROGRAM RURALNOG RAZVOJA
Zagreb, studenog godine
Hmm, a što će meni Comenius?
Студијски програм Пословно управљање Модул: Маркетинг менаџмент
Унапређивање наставе употребом информационо комуникационих технологија
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Gimnazija Metković, Metković Ljubica Jerković, Ljiljana Jeličić
Унапређивање компетенција запослених у школи у области васпитног рада
Regionalna konferencija Almir Beridan
  4 Ovaj projekat je finansijski podržan od strane Evropske Komisije. Ova publikacija (sredstvo komunikacije) odražava isključivo stavove autora, i Komisija.
OPERA.
Електронским учењем до креативне наставе
NISPUSŠ - Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole Zvonimir Stanić.
Socijalna uključenost i ljudski razvoj u Srbiji najava nacionalnog izveštaja o ljudskom razvoju za 2010 god. Stručni tim: dr Slobodan Cvejić dr.
IPA Komponenta IV. Razvoj ljudskih potencijala Završna konferencija projekta Radne sposobnosti - izvor znanja Slavonski Brod, 24. siječanj Velika.
Agencija za mobilnost i programe EU Savjetodavni sastanak
Eksperimentalni program
Program za cjeloživotno učenje-Leonardo da Vinci
KNJIŽNICA U ODGOJNO-OBRAZOVNOM SUSTAVU
CLIL metodologija – Primjena u različitim predmetima
Marija Čelan- Mijić,dipl. bibl.
Agencija za mobilnost i programe EU
Informacijska pismenost
PROGRAM RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE ZA RAZDOBLJE – 2020.
PREDSTAVLJANJE PROGRAMA “B LIGHT” - PREKOGRANIČNE SURADNJE INTERREG V-A MAĐARSKA-HRVATSKA
SOCIJALNI PROGRAMI U OBLIKU
Ovako smo počeli a i 6.b, zajedno za Europu, surađujemo dok radimo svatko na svom projektu, a na kraju ćemo biti ponosni i na svoj i na drugi.
Ronnie Downes Odjel za planiranje proračuna i javne rashode
Projekt prekogranične suradnje Sjeverozapadna Irska
ULOGA ŠKOLSKIH BIBLIOTEKA I BIBLIOTEKARA S OBZIROM NA KONCEPT CJELOŽIVOTNOG UČENJA Seminar za direktore škola o ulozi školskih biblioteka u demokracijskim.
Drugi susret znanosti i gospodarstva:
DOBRODOŠLI U IAAS SVIJET!
Školska knjižnica, Internet, mediji
НАСТАВНИ ПРЕДМЕТ Гајење шума посебне намене
Potpore u Gospodarstvu ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
INSTITUT ZA TURIZAM I OBRAZOVANJE
Ministarstvo znanosti i obrazovanja – novosti i naglasci -
LOGO – Europskog dana jezika
Ivana Jakir-Bajo, Ministarstvo financija
Centar za pružanje pravne pomoći u borbi protiv korupcije -program-
Građanski odgoj i obrazovanje -izvannastavna aktivnost 1Gim i 1A razreda- IMOVINSKA KARTICA izrađivali smo imovinsku karticu.
FOI iskustva na IRI projektima: Iskustva i izazovi IRI projekata ICT području
Znanstveno-stručni skup Instituta za javnu upravu
Ciljevi mladih Sofija,
City Center one.
Lidija Kralj, prof. matematike i informatike eTwinning ambasadorica
Erasmus+ Znanjem do razvoja
PROFIL INTERNET Internetski servisi.
BOSNA I HERCEGOVINA NA PUTU KA EVROPSKIM INTEGRACIJAMA
PRORAČUN GRADA CRIKVENICE ZA GODINU
BIOSIRE radionica u Malom Lošinju
PROMICANJE REFORMI RAČUNOVODSTVA U JAVNOM SEKTORU Uloga Svjetske banke
Сваки студент унутар групе током јавне презентације приказује следеће резултате:
АКТИВНОСТИ СТУДЕНАТА НА КАТЕДРИ ЗА ПЕДАГОГИЈУ Академска 2018/2019
Definicija i osobine digitalnih biblioteka
Učešće zemalja zapadnog Balkana u programu ERASMUS +
Транскрипт презентације:

= Erasmus+ aktivnosti transnacionalne suradnje: Županijsko stručno vijeće osnovnoškolskih knjižničara OBŽ, 24. studenog 2017. Salto-Youth = Erasmus+ aktivnosti transnacionalne suradnje: mogućnosti za knjižničare Ivana Hengl i Ana Šebo

ŠTO JE SALTO-YOUTH? SALTO (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) je mreža osam resursnih centara koji rade na europskim prioritetnim područjima unutar područja mladih putem platforme Salto-youth.net. VIŠE NA: http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/sudjelovanje/mladi/salto-youth/

SALTO nudi mogućnost sudjelovanja na međunarodnim osposobljavanjima u organizaciji nacionalnih agencija koje provode program Erasmus+: Mladi na djelu pod nazivom Aktivnosti transnacionalne suradnje. Ali i oglašava osposobljavanja organizacija koje provode projekte financirane od nacionalnih agencija za Ključnu aktivnost 1 – Mobilnost osoba koje rade s mladima.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije omogućuje sudjelovanje u pojedinim aktivnostima objavljenim na stranici Salto-youth.net, a koji su unaprijed dogovoreni na temelju prioriteta i proračuna kojim Agencija raspolaže. Važno je znati da Agencija za mobilnost i programe Europske unije sudjeluje samo u Aktivnostima transnacionalne suradnje, i to samo u osposobljavanjima objavljenima u ovoj tablici.

KAKO SE PRIJAVITI? Potrebno je registrirati se i ispuniti kratki upitnik za seminar na koji se prijavljujemo, forma motivacijskog pisma. ZAŠTO SE PRIJAVITI? - samostalno; - kratko vrijeme prijave i realizacije; - veći broj sudionika iz različitih zemalja; - sudionici nisu samo iz školskog sustava (široka definicija Youth workers); - potencijalni partneri; - seminari se bave: građanski odgoj, IKT i STEaM područja, uvodni E+ seminari, komunikacija, poduzetništvo… - građanske, digitalne, jezične kompetencije!!!

MATERIJALNA SREDSTVA: U većini slučajeva agencija organizator financira troškove hrane i smještaja u potpunosti, a Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancira putne troškove, i to prema sljedećim pravilima: Za nacionalne aktivnosti - ako ukupni trošak puta u slučaju korištenja javnog prijevoza iznosi manje od 100 kuna, korisnik je dužan pokriti trošak u potpunosti. Ako je iznos veći, pokriva se 80 posto troškova. Za međunarodne aktivnosti - Agencija će refundirati ukupni trošak puta umanjen za 450 kuna.

I reject, do you? 2.0 (Mollina, Španjolska)

Sudionici seminara sa simbolom koji su sami izradili!

EUtopia. - Diversity in Changing Europe, Riga, Latvija, svibanj 2017 EUtopia? - Diversity in Changing Europe, Riga, Latvija, svibanj 2017. - 1. dio osposobljavanje za rad s mladima latvijske NA na temu EUtopija?: različitost(i) u Europi koja se mijenja; definiranje širokih pojmova različitosti, ljudskih prava i rada s mladima te njihovih raznih pojavnih oblika; promjene - političke i socioekonomske - u slici Europe koja se neprestano mijenja, kao i pitanjima tranzicije ljudi i vrijednosti; razni mediji, mape, diskusije, radionice, studijski posjet… samostalno, ali i uz potporu sudionika i mentora, razvoj projektne ideje i njezinog akcijskog plana.

EUtopia? - Diversity in Changing Europe, Sarajevo, BiH, rujan 2017. - 2. dio proširivanje spoznaja o pojmovima različitosti, ljudskih prava i rada s mladima te njihovih raznih pojavnih oblika (kulturalno prisvajanje-asimilacija-integracija-inkluzija itd.); razumijevanje potreba mladih koje nose različitost i dodir kultura; radni posjet lokalnom centru za mlade u podijeljenom srcu Bosne; vrednovanje projektne ideje i realizacije koja je bila ljetni praktični nastavak proljetne teorijske podloge - najbolje se vidjela šarolikost oblika rada s mladima! predstavljeni Erasmus+ te alati i izvori koji su mu online potpora.

Zanimljivi zaključci. koncept preživljavanja društvene komunikacije D Zanimljivi zaključci! koncept preživljavanja društvene komunikacije D.I.V.E. Describe – Interpret – Verify – Evaluate koncept ledenjaka različitosti i površinske vidljivost

Razumijevanje (su)odnosa… multikulturalnost vs. interkulturalnost inkluzija vs. integracija kultura vs. identitet različitost vs. individualnost

Otvorene smo za pitanja pod stankom  Hvala na pažnji!