Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

OPERA.

Сличне презентације


Презентација на тему: "OPERA."— Транскрипт презентације:

1 OPERA

2 Istorija Opera je besplatan browser , nastao 1994. godine u Telenoru
Tokom godine postaje samostalna kompanija U početku bila dostupna samo za Windows, sada je dostupna na velikom broju platformi – Windows, Linux, Mac OS, Android, Symbian, Blackberry itd.

3 O Operi Opera je pretraživač pomoću kojeg je moguće obavljati razne poslove vezane za Internet, kao što su slanje i primanje elektronske pošte, rukovanje kontaktima i ćaskanje preko Interneta.  Ljubitelji Opere na računarima sigurno čekaju dan kada će Opera izbiti na prvo mesto po pitanju korišćenja. Po svim statistikama taj dan svakako nije toliko blizu, ali će im možda poslužiti činjenica da je upravo Opera najpopularniji program za surfovanje Internetom na operativnom sistemu Symbian. Često se za Operu kaže da je Internet komplet, a ne “samo” browser Opera je druga po brzini posle Chrome-a i prepuna je opcija

4 Dizajn Opere Nedavno je doživela veliku generalku u koju spada i kompletan redizajn. Ona je razvila većinu stvari koje su drugi browseri preuzeli Prvi su koristili tabove, blokiranje sadržaja, klijent i slično Opera je prvi browser koji je opremljen Speed Dial početnom stranicom što u prevodu znači stranicom sa prečicama ka često posećivanim sajtovima, koja je kasnije prekopirana na Chromu i Safariju.  Stranu možete uređivati po svom ukusu, povećavati, smanjivati, dodavati extra polja kolona i redova ili jednostavno ostaviti Operu da je uredi tako da najbolje odgovara vašem ekranu Od verzije 11.10 Otvaranje novih tabova moguće je i klasičnim “drag and drop” što znači da, link ili fajl koji želite da otvorite u novom tabu dovoljno je da ga samo prevučete u tab regiju.

5 Speed Dial

6

7 Predstavlja Adress bar, gde kucamo konkretnu adresu na koju zelimo da idemo
Kada kucamo u ovaj deo , on nas vodi direktno na Google Speed dial, predstavlja stranicu sa precicama, kao sto smo već spomenuli malopre Predstavlja Meni , gde klikom na njega dobijamo padajući meni sa raznim opcijama za podešavanje Tab Menu, klikom na njega olakšavamo sebi da pristupimo direktno tabu koji nam treba u slucaju da imamo mnogo otvorenih tabova Veoma zanimljiv deo, desnim klikom na njega dobija mogućnost da promenimo temu, što je daleko jednostavnije u Operi nego u ostalim browserima Predstavlja History, tj. Sve što je do sada pretraživano Tabovi, koje možemo sami da biramo i postavljamol Bookmarks – tu stavljamo sve linkove koje želimo da sačuvamo.

8 Karakteristike Opere Kao osnovne karakteristike često se ističu: sigurnost, pouzdanost, podešavanje, brzina. Dostupna je na više od 50 jezika Browser koji navigaciju prilagođava svim korisnicima, omogućava surf samo uz pomoć tastature recimo Moguće upravljanje glasom Koristi “potpuni zum” pri zumiranju stranica Kao i većina modernih browsera podržava dodatke i proširenja, međutim ide još dalje sa widgetima ( mini aplikacije )

9 Proširenje Opere Tvorci Opere su u svemu otišli korak dalje
Opera Turbo kompresuje podatke preko Opera proxy servera Takođe dostupna kao Opera MINI za mobilne uređaje, najpopularniji mobilni browser. Unite objedinjuje podešavanja, dodatke, bookmarkse na svim vašim uređajima

10 Statistika

11 HVALA NA PAŽNJI !


Скинути ppt "OPERA."

Сличне презентације


Реклама од Google