Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Erasmus+ Znanjem do razvoja

Сличне презентације


Презентација на тему: "Erasmus+ Znanjem do razvoja"— Транскрипт презентације:

1 Erasmus+ Znanjem do razvoja
Lidija Blagojević, prof. savjetnik Egidija Kardum, prof. savjetnik II. gimnazija Osijek

2

3 Znanjem do razvoja Projekt se ostvario u suradnji sa školama partnerima: Gimnazija Ptuj, Republika Slovenija Alpen Adria Gymnasium Volkermarkt, Republika Austrija Službeni je jezik projekta njemački jezik; sve su tri škole ujedno i DSD škole (njem. Deutsches Sprachdiplom).

4 Znanjem do razvoja Trajanje projekta: tri godine
(1. rujna – 31. kolovoza ) Svrha projekta: dati svoj doprinos europskom obrazovnom sustavu u svrhu ujednačavanja obrazovnih mogućnosti svih građana Europske unije.

5 Znanjem do razvoja Cilj projekta: Način provedbe:
Stvoriti model razvoja inicijative i poduzetničkog duha kod učenika kroz suradnju s lokalnim poduzetnicima i zajednicom. Način provedbe: U redovite nastavne planove i programe navedenih gimnazija implementirale su se kompetencije poduzetnosti i inicijativnosti te su iste bile i testirane mjereći učenička znanja, vještine i sposobnosti.

6 Katalog znanja, vještina i sposobnosti koje čine poduzetnost i inicijativnost
Realizacija ideja Samopouzdanje i optimizam Samokontrola Sklonost timskom radu Inovativnost Vodstvo

7 Faze projekta Analitičko – konceptualna faza Faza razvoja
Implementacija Diseminacija Faza održivosti

8 Analitičko – konceptualna faza
analiza literature i prakse na području razvoja poduzetničke kompetencije analiza svih nastavnih planova i prijedlozi uvođenja aktivnosti za razvoj poduzetničke kompetencije istraživanje razina znanja, vještina i sposobnosti koje se odnose na poduzetničku kompetenciju u zemljama partnera (anketa)

9 Analitičko – konceptualna faza
Kako bismo imali što veći uvid u trenutnu razvijenost željenih kompetencija, proveli smo anketu u svim trima državama. Anketirano je 2256 učenika i 236 profesora. Rezultati su uputili na potrebu razvijanja kompetencija poduzetnosti i inicijativnosti kod učenika i profesora.

10 Rezultati ankete

11 Faza razvoja Izraditi katalog znanja, vještina i sposobnosti koje se ubrajaju u poduzetničku kompetenciju. Definirati aktivnosti u nastavnom procesu koje će dovesti do razvoja poduzetničke kompetencije. Izraditi plan povezivanja različitih predmeta u razvoju poduzetničke kompetencije. Stvoriti model razvoja inicijative i poduzetničkog duha kod učenika surađujući s lokalnim poduzetnicama i zajednicom.

12 Edukacije za učenike i nastavnike
Nadnevak Škola Temeljne kompetencije koje su se razvijale studeni Gimnazija Ptuj Operacionalizacija ideja, samopouzdanje i inovativnost ožujak II. gimnazija Osijek Samopouzdanje, optimizam i vodstvo rujan Samokontrola i timski rad

13 Implementacija Stvorili smo model razvoja inicijative i poduzetničkog duha kod učenika surađujući s lokalnim poduzetnicima i zajednicom kroz pet različitih aktivnosti (mini projekata). Zadatci općenito predstavljaju rad na sljedećim područjima poduzetnosti: 1. zadatak: timski rad i vještine predstavljanja 2. zadatak: emocionalna inteligencija i socijalni kapital 3. zadatak: inovativnost i samopouzdanje 4. zadatak: promotivne aktivnosti 5. zadatak: operacionalizacija ideja.

14 Model razvoja poduzetnosti aktivnosti učenika
aktivnost : turistička ponuda aktivnost: uređenje prostora aktivnost: mobline aplikacije i promidžbeni slogani aktivnost: gerila marketing aktivnost: samostalne poduzetničke ideje učenika

15 1. aktivnost: turistička ponuda
Korisnik: Turistička agencija „Zlatna Greda” Mentor : Turistička agencija „ Ortran” Poduzetničke kompetencije koje su se razvijale: timski rad i vještine predstavljanja. Zadatak: Osmisliti jednodnevne i vikend izlete namijenjene srednjoškolskoj populaciji, pri tome vodeći računa o mogućnostima i potrebama korisnika.

16 Predstavljanje aktivnosti u Eko centru “Zlatna greda”

17 2. aktivnost: uređenje prostora
Korisnik: Udruga gluhoslijepih osoba „Dlan” Mentor: Projektantska tvrtka „Atika” Poduzetničke kompetencije koje su se razvijale: emocionalna inteligencija i socijalni kapital. Zadatak: Uređenje i prilagođavanje prostora udruge i okolnih prostora, kako bi što više odgovarao potrebama korisnika.

18 Učenički prijedlozi uređenja prostora izrađeni u programu SketchUp

19 Učenički prijedlozi uređenja prostora izrađeni u programu SketchUp

20 Učenički prijedlozi uređenja prostora izrađeni u programu SketchUp

21 3. aktivnost: mobline aplikacije i promidžbeni slogani
Korisnik: Udruga za razvoj kulturnog turizma „Crocultour” Mentor: tvrtka „Studio 33” Poduzetničke kompetencije koje su se razvijale: inovativnost i samopouzdanje. Zadatak: Razviti inovativne načine poučavanja turista i građana o povijesnoj jezgri osječke Tvrđe osmišljavanjem mobilnih aplikacija.

22 Učenički prijedlozi za izradu mobilnih aplikacija za razgled Tvrđe

23 Učenički prijedlozi za izradu mobilnih aplikacija za razgled Tvrđe

24 Promidžbeni slogani Korisnik: tvrtka „Giftonaut”
Mentor: tvrtka „Studio 33”

25 4. aktivnost - Gerila marketing
Korisnici: „Vilin šapat” „Volim jabuke” „Breza” „Naučiti voziti” Mentor: tvrtka „Gerila“ Poduzetničke kompetencije koje su se razvijale: promotivne aktivnosti. Zadatak: Osmisliti mjesečni plan promidžbe lokalnog poduzetnika na društvenim mrežama.

26 Učenički prijedlozi za mjesečnu Facebook kampanju ekološkog OPG-a

27 Učenički prijedlozi za mjesečnu Facebook kampanju on-line prodaja jabuka

28 Učenički prijedlozi za mjesečnu Facebook kampanju volonterske udruge

29 Učenički prijedlozi za mjesečnu Facebook kampanju autoškole

30 5. aktivnost : poduzetničke aktivnosti učenika
Mentor: IT tvrtka „ Spin” Poduzetničke kompetencije koje su se razvijale: operacionalizacija ideja. Zadatak:  razmisliti o vlastitoj poduzetničkoj ideji i razraditi je kroz poslovni plan.

31 Poduzetničke ideje učenika

32 Predstavljanje poduzetničkih ideja učenika u poduzetničkom inkubatoru “BIOS”

33 Diseminacija Promotivne radionice u školama partnera na kojima se iznose rezultati projekta i predstavljanje modela. Razvoj grafičke slike projekta: web stranica, profil na društvenim mrežama, brošure i letci o projektu, objavljivanje članaka u medijima i stručnim časopisima.

34 Faza održivosti Osmišljavanje plana za daljnje korištenje rezultata projekta. Daljnje dijeljenje materijala i alata.

35 Evaluacijski upitnik za poduzetnike
Zadatak: Procijeniti koliko je svaka od navedenih poduzetničkih kompetencija važna, a koliko razvijena kod kandidata za posao s kojima su se oni susretali. Rezultati pokazuju kako je prema lokalnim poduzetnicima: Najvažnija je kompetencija - sklonost timskom radu. Najmanje razvijena kompetencija - realizacija ideja.

36 Evaluacijski upitnik za učenike
Zadatak: Provjeriti što su dobili i naučili sudjelovanjem u projektu. Rezultati: Najviše su im se svidjele aktivnosti u projektu, povezivanje s poduzetnicima, osmišljavanje svoje ideje, putovanja, timski rad, stjecanje prijateljstva. Usavršili su vještine izlaganja, naučili mnogo o poduzetništvu i funkcioniranju unutar grupe. Prijedlozi učenika: uključivanje većeg broja učenika u projekte.

37 Hvala na pozornosti!


Скинути ppt "Erasmus+ Znanjem do razvoja"

Сличне презентације


Реклама од Google