Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Сличне презентације


Презентација на тему: "Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda."— Транскрипт презентације:

1 Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Više informacija o EU fondovima možete pronaći na:   Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet.

2 OKVIR ZA DIGITALNE KOMPETENCIJE
Radionica za e-Škole STEM nastavnike, CUC 2016 Aleksandra Mudrinić Ribić, Gordana Jugo

3 UVOD

4 SVRHA RAZVOJA OKVIRA ZA DIGITALNE KOMPETENCIJE U PROJEKTU E-ŠKOLE
Cilj: digitalno zrele škole Razvoj digitalnih kompetencija - jedan aspekt Okvir - odgovor na pitanje što su digitalne kompetencije? Osnova za razvoj instrumenta za procjenu postojećih digitalnih kompetencija Osnova za razvoj programa obrazovanja za razvoj digitalnih kompetencija

5 Cilj i sadržaj radionice
Uvod - 5 minuta Kviz - 5 minuta Digitalne kompetencije - grupni rad - 35 minuta Primjena digitalnih kompetencija - grupni rad - 30 minuta Upitnik za procjenu potreba, preferencija i mogućnosti vezane uz obrazovanje za razvoj DK minuta Zaključak

6 KVIZ

7 Sudjelujte u kvizu menti.com

8 Korištenje i uvažavanje autorskih prava i dozvola
Ako je neki rad (autorsko djelo) dostupno na Internetu i moguće ga je preuzeti, to ne znači da se može slobodno koristiti. Ne možemo pretpostaviti da se djelo može slobodno koristiti, već je potrebno provjeriti kako su definirana autorska prava. Na mnogim web stranicama nalazi se oznaka Copyright © Sva prava pridržana. Ako želimo da drugi jednostavno koriste naša autorska djela, trebamo ih označiti jednom od Creative Commons licenci.

9 Učinkovitija nastava za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama
Korištenje digitalne tehnologije u nastavnom procesu zahtjeva adekvatan odabir tehnologije i pripremu/prilagodbu nastavnih sadržaja za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama Kada koristim audio/video zapise na satu pazim da učenici s poteškoćama u razvoju dobiju dodatna pojašnjenja i upute. Kada koristim prezentacije na satu pazim da svi učenici jasno vide i čuju, te po potrebi pojedincima podijelim ispisanu verziju. Kada planiram aktivnosti u kojima učenici koriste predložene digitalne alate promišljam i pripremam specifične pristupe i zadatke za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.

10 DIGITALNE KOMPETENCIJE

11 Područja digitalnih kompetencija za ravnatelje
Opće digitalne kompetencije Informacijska i podatkovna pismenost Komunikacija i suradnja Kreiranje sadržaja Sigurnost Rješavanje problema Digitalne kompetencije za upravljanje školom Planirati primjenu digitalnih tehnologija u okviru škole Upravljati integriranjem digitalnih tehnologija u procesima učenja (poučavanja) i poslovanja Upravljati razvojem digitalnih kompetencija djelatnika škole i učenika Upravljati digitalnom infrastrukturom

12 Upoznavanje s digitalnim kompetencijama - Grupni rad
Svaka grupa dobiva jedno područje s popisom digitalnih kompetencija Svaka grupa treba: (20 minuta) proučiti kompetencije u svom području kratko prodiskutirati o kompetencijama u odnosu na opis svog posla, izabrati dvije kompetencije koje smatra najpotrebnijim/najsvrsishodnijim u svom poslu pripremiti argumente za izbor te dvije kompetencije –zašto su one ključne Grupe kratko prezentiraju kompetencije i argumente za njihov izbor (15 minuta)

13 PRIMJENA DIGITALNIH KOMPETENCIJA Situacijski primjer demonstracije digitalne kompetencije

14 Kompetencija O2.1. Komunicirati korištenjem digitalnih tehnologija
Element B. Digitalni alati za komunikaciju Primjer demonstracije dig. komp. Tijekom službenog putovanja odlučio/la sam sazvati sastanak kolektiva kako bismo raspravili o aktualnim temama. Budući da svi zaposlenici škole imaju pristup društvenoj mreži Yammer otvorio sam grupu pod nazivom Sastanci kolektiva. Sve sam učitelje škole dodao u kreiranu grupu. U grupi sam objavio vijest/poruku s detaljima oko organizacije sastanka kolektiva.

15 Kompetencija O2.1. Komunicirati korištenjem digitalnih tehnologija – 2. dio
Na taj način svi imaju priliku vidjeti poziv na sastanak i eventualne korake oko organizacije. Kako bih bio svjestan da su svi pozvani na sastanak kolektiva vidjeli moj poziv, u sadržaju poziva molim sve koji su pročitali da lajkaju obavijest. Također, nekoliko učitelja želim angažirati oko organizacije sastanka kolektiva. Njih dodatno kontaktiram na način da na Viber-u otvaram grupu pod nazivom Organizacija sastanaka kolektiva i dodajem u grupu nekoliko kolega zaduženih za organizaciju sastanka. Preko Viber grupe dogovorimo vrijeme kada ćemo se naći u živo kako bismo se dogovorili oko organizacije.

16 Ključni elementi Primjera:
Osvrnuti se na konkretan primjer iz vaše prakse. U promišljanju oko realizacije aktivnosti uključiti poznatu i učinkovitu digitalnu komunikacijsku tehnologiju. Definirati konkretnu aktivnost za koju se koristi odabrana digitalna komunikacijska tehnologija.

17 Zadatak Svaka grupa odabire jednu kompetenciju
Grupa osmišljava primjer demonstracije digitalne kompetencije U primjer uvrstiti ključne elemente primjera Ukratko predstaviti primjer

18 UPITNIK

19 Kako razvijati digitalne kompetencije
Molimo vas da ispunite upitnik koji će nam pomoći u razvoju i provođenju programa obrazovanja za sustavni razvoj digitalnih kompetencija Individualni rad (15 minuta)

20 Hvala Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Više informacija o EU fondovima možete naći na web stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet.


Скинути ppt "Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda."

Сличне презентације


Реклама од Google