Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Stuart Little Стјуарт Литл.

Сличне презентације


Презентација на тему: "Stuart Little Стјуарт Литл."— Транскрипт презентације:

1 Stuart Little Стјуарт Литл

2 Овој филм е фантастична комедија

3 Приказната е за глушец кој е донесен во човечко семејство како да е дете. Го посвојуваат г-дин и г-ѓа Литл. Живее живот на обично дете, оди на училиште со другите деца, пријателите му се деца... Глушецот, иако се наоѓа во средина во која не припаѓа, добро се снаоѓа. Тој е среќен помеѓу луѓето, без разлика на неговата големина. Во почетокот се чувствува осамен, но потоа си најдува пријател, птицата Маргало.

4 Главни ликови: Стјуарт Литл – Michael J. Fox
Г-ѓа Елеонор Литл – Geena Davis Г-дин Фридриг Литл – Hugh Laurie Џорџ Литл – Jonathan Lipnicki мачката Сноубел – Nathan Lane птицата Маргало – Melanie Griffith

5

6 Овој филм ми е еден од омилените, затоа што ме тера да размислувам за тоа што го сочинува семејството и што прави тоа да биде среќно. Во филмот, Стјуарт е глушец кој е како обично дете, како и останатите. Стјуарт се бори и сака да биде како сите други околу него. Тој не сака да биде само глувче и да биде поинакво од оние кои ги сака. Сепак, неговото семејство е најсреќно кога Стјуарт се смета за еден од нив.

7 Изработила: Теодора Петкоска VII-3


Скинути ppt "Stuart Little Стјуарт Литл."

Сличне презентације


Реклама од Google