Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Nesiguran internet.

Сличне презентације


Презентација на тему: "Nesiguran internet."— Транскрипт презентације:

1 Nesiguran internet

2 Nesigurnosti na internetu su…
Hackiranje Ilegalno preuzimanje Nesigurnost društvenih mreža i chat stranica Virusi Cyber bullying

3 Hackeri Danas hackeri imaju veliku moć jer mogu krasti novce, podatke, srušiti stranice itd. Postoje hackerske grupe kao što su Anonymous, Tesla team, Redhack, P.H.I.R.M., DERP. White hat hackeri: osobe koje svoje znanje koriste kako bi testirale i poboljšale programe te surađuju s proizvođačima softvera (bijeli). Black hat hackeri: kriminalci koji namjerno uništavaju sustave (crni). Grey hat hackeri: kombinacija bijelih i crnih, npr. špijuni.

4

5 Ilegalno preuzimanje Preuzimanje sa ilegalnih stranica.
Zagovornici zakona kažu da se zakonom štiti tržište intelektualnog vlasništva i pripadajuća industrija, radna mjesta i prihodi, i da je potreban za jačanje provođenje zakona o autorskom pravu, posebno protiv stranih intenetskih stranica. Neke stranice su: The Pirate Bay, Partis, Kickass torrent. Preuzima se preko programa za preuzimanje: uTorrent…

6

7 Nesigurnosti društvenih mreža i chat stranica
Ne upoznajte se sa ljudima koje ne znate jer mogu biti: pedofili, nasilnici ili hackeri. Ne ostavljajte svoje osobne podatke na društvenim mrežama ili nekim drugim stranicama na internetu..

8 Virusi Virusi se mogu „dobiti” ako posjećujete nepouzdane stranice.
Neki od virusa su: trojanski konji, crvi, … Kako bi računalo zaštitili, koristite antivirusne programe, npr : 1.Nod Kaspersky 3.McAfee 4.AVG …

9 Cyber bullying Cyber bullying ili virtualno zlostavljanje  je svako namjerno i agresivno ponašanje pojedinca ili skupine ljudi. Virtualno zlostavljanje može biti tako jednostavno poput slanja e-pošte nekome tko je rekao da ne želi više kontakt s pošiljateljem, ali ono može također uključivati prijetnje, seksualne primjedbe, pogrdne nazive, grupno napadanje žrtava njihovim ismijavanjem na forumima, pisanje lažnih tvrdnji kao činjenica s ciljem ponižavanja. Jeste li znali da je cyber bullying krši zakone mnogih država.

10 Zaključak Internet nije sigurno mjesto, stoga budite oprezni i koristite ga u prisustvu starije osobe. Na internetu ne ostavljajte svoje podatke jer netko ih može iskoristiti i tako vam naštetiti, npr. može vam ukrasti identitet . S nepoznatim osobama na internetu ne komunicirajte i nikako im se ne povjeravajte.

11

12 Indeks.hr Wikipedia.org Vlastito znanje iz medija i iz škole
Izvori: Indeks.hr Wikipedia.org Vlastito znanje iz medija i iz škole

13 Izradio: Ivor Kleković
Hvala na pozornosti! Izradio: Ivor Kleković


Скинути ppt "Nesiguran internet."

Сличне презентације


Реклама од Google