Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

„MEDIJI I MI” „Mobitel u slobodno vrijeme koristim više od 5 sati dnevno.” „Pažljivo biram koga prihvaćam za prijatelja/pratitelja na društvenim mrežama.”

Сличне презентације


Презентација на тему: "„MEDIJI I MI” „Mobitel u slobodno vrijeme koristim više od 5 sati dnevno.” „Pažljivo biram koga prihvaćam za prijatelja/pratitelja na društvenim mrežama.”"— Транскрипт презентације:

1 „MEDIJI I MI” „Mobitel u slobodno vrijeme koristim više od 5 sati dnevno.” „Pažljivo biram koga prihvaćam za prijatelja/pratitelja na društvenim mrežama.” „Aplikacijama koje koristim na svojim uređajima dajem sve dozvole korištenja.”

2 CILJ: Procijeniti utjecaj suvremenih medija na život pojedinca.

3 Mediji- vladari globalizacije
INGA DEVČIĆ, MAG.CULT.

4

5 Mediji U suvremenom društvu usporedno egzistira veliki broj medija
Mediji su snažno prisutni u životu suvremenog čovjeka koji sadržaje prima na obavijesnoj i emotivnoj razini Učinak poruka koje proizlaze putem medija posredovan je nizom socijalnih čimbenka

6 Masovni mediji Sredstva komunikacije su i sama podložna razvojnim promjenama, što je uvjetovano karakterom znanstveno-tehnoloških revolucija.

7 Vrste medija...

8 Reklame...

9 Medijska pismenost

10 Medijska pismenost je sposobnost interpretiranja i kreiranja osobnog značenja iz stotina, tisuća verbalnih i vizualnih simbola koje svakodnevno percipiramo preko televizije, radija, računala, novina, časopisa i oglašavanja.

11 Strategije medijske pismenosti
Sve su medijske poruke konstruirane. Medijske poruke nastaju služeći se vlastitim kreativnim jezikom. Različiti ljudi iskustvo jedne medijske poruke doživljaju različito. Mediji su primarno poslovi rukovođeni motivom profita. Mediji imaju uklopljene vrijednosti.

12 Nastavni listić Zamisli situaciju…
Za individualni rad imate 5 minuta, a za izlaganje 1 minutu. Uputa: Zamisli situaciju… Na vijestima javljaju šokantnu vijest da će se u cijelom svijetu, u znak solidarnosti, sa sve većim napadom na privatnost čovječanstva, ugasiti „tri ekrana“. Taj dan nećeš imati televizijske programe, mobitel niti računalo. Napiši kako će tvoj dan izgledati i što ćeš raditi.

13

14 Mediji - vladari globalizacije Kako ti možeš izbjeći zamke medija?
Zaključak Mediji - vladari globalizacije zašto DA? zašto NE? Kako ti možeš izbjeći zamke medija?

15 Ugodan dan svima! Hvala na pozornosti!


Скинути ppt "„MEDIJI I MI” „Mobitel u slobodno vrijeme koristim više od 5 sati dnevno.” „Pažljivo biram koga prihvaćam za prijatelja/pratitelja na društvenim mrežama.”"

Сличне презентације


Реклама од Google