TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST

Slides:



Advertisements
Сличне презентације
Radionica: Pravilnik o uvjetima i načinu pružanja aerodromskih letnih informacija Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo Zagreb,
Advertisements

Formalnost ugovora o prijevozu cestom
SPECIFIČNOSTI RAČUNOVODSTVA KOMUNALNE DJELATNOSTI
KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE??
Elementi i kriteriji za izbor kandidata za upis u srednje škole
Polaganje ispita za steč. Upravitelja Reljić Nada mag oec
HRVATSKA UDRUGA POSLODAVACA
UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE
SREDNJA ŠKOLA BEDEKOVČINA
ОСНОВНЕ СТУДИЈЕ IV ГОДИНА VII СЕМЕСТАР VIII СЕМЕСТАР
UPISI U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE
UPISI U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE
Студијски програм Пословно управљање Модул: Маркетинг менаџмент
PRODAJA Prof. dr Igor Todorović.
Унапређивање компетенција запослених у школи у области васпитног рада
Financiranje privatnih iznajmljivača
Mogućnosti zapošljavanja prvostupnika (bachelors) (Employability of first cycle degree holders (bachelors)) Pripremili: Ažman Josip, Frković Vedran, Martinčić.
Др Ката Шкарић Јовановић
ВИСОКА ГРАЂЕВИНСКО – ГЕОДЕТСКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА
Bruto domaći proizvod Laković Jana 244/09 Sekulić Mirjana 203/09
MOŽE LI HRVATSKA BEZ STRANIH RADNIKA KONFERENCIJA
UKLJUČIVANJE RODNE DIMENZIJE U JAVNE POLITIKE
MJERA I SKLAD, TEREZINA I GRAD!
КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ У ОБЛАСТИ СТРУКОВНОГ ТУРИЗМА
Program za cjeloživotno učenje-Leonardo da Vinci
Agencija za mobilnost i programe EU
PROGRAM RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE ZA RAZDOBLJE – 2020.
PREDSTAVLJANJE PROGRAMA “B LIGHT” - PREKOGRANIČNE SURADNJE INTERREG V-A MAĐARSKA-HRVATSKA
Osnovne klasifikacije troškova u trgovinskim preduzećima
EKONOMIKA PREDUZEĆA Nastavnik: dr. sc. Jasmin Halebić
III. JAVNI PRIHODI 2018./2019..
TURIZAM KROZ FONDOVE EUROPSKE UNIJE
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ
PROBLEM NELEGALNOG PROMETA DIJETETSKIH SUPLEMENATA U REPUBLICI SRBIJI
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ
. Upisi u srednje škole OŠ MANUŠ.
ELEMENTI I KRITERIJI ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE
„ZADRUGE SU BIZNIS, DEMOGRAFIJA I BUDUĆNOST“
Специјализована ИТ одељења
2. RODITELJSKI SASTANAK 2. RAZRED
Financijski instrumenti
Školska knjižnica, Internet, mediji
RAVNATELJ I SIGURNOST ODGOJNO-OBRAZOVNE USTANOVE Suzana Hitrec, prof.
UPISI U SREDNJU ŠKOLU ŠKOLSKA GODINA 2014./2015.
POSLOVANJE GOLF IGRALIŠTA U SLOVENIJI SLO GOLF – KAKO DALJE?
Potpore u Gospodarstvu ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Povećanje i iskazivanje vrijednosti unutarnje revizije
Ministarstvo znanosti i obrazovanja – novosti i naglasci -
Za obavljanje komunalne djelatnosti Per servizi comunali
Др Ката Шкарић Јовановић
STANDARDI SISTEMA UPRAVLJANJA KVALITETOM ISO 9000
ТЕХНИЧКА ШКОЛА МАЈДАНПЕК.
Zaštita potrošača u RH.
Gospodarski sastav stanovništva.
UGOVOR O PREVOZU, UGOVOR O LICENCI...
Finsko strukovno obrazovanje
Сиромаштво и друштвена изопштеност
ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК ОШ “19. април” Дервента.
IDEMO U SREDNJU 2019./2020..
Otvoreni natječaji i najave EU fondova
Проширена делатност и верификација установа
Sistem sertifikacije i mentorstva za interne revizore u Estoniji
НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ
Tenis Centar i Akademija Umag
14. PREDAVANJE.
Професионална оријентација
REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA CARINSKA UPRAVA USTROJ, POSLOVI I OVLASTI Zagreb, veljača 2015.
PROGRAMI POTICANJA I RAZVOJA PODUZETNIŠTVA U GODINI
Транскрипт презентације:

TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST SREDNJA ŠKOLA ZABOK I. i C. Huis 2, Zabok +385 49 221 018 srednjao@inet.hr www.ss-zabok.skole.hr ČETVEROGODIŠNJA ZANIMANJA EKONOMIST KOMERCIJALIST HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST TROGODIŠNJA ZANIMANJA KONOBAR KUHAR PRODAVAČ

EKONOMIST KOMERCIJALIST Opis zanimanja: Opis zanimanja: Ekonomist samostalno planira, organizira i obavlja računovodstvene poslove, poslove kupoprodaje i poslove istraživanja tržišta, poslove primjene marketinškog instrumentarija, bankarske poslove i poslove osiguranja. Opis zanimanja: Komercijalist nabavlja i prodaje robu trgovačkim i proizvodnim gospodarskim subjektima, organizira skladištenje i isporuku (transport, špediciju i osiguranje) te naplaćuje prodano. Nastavak školovanja: Na svim višim i visokim školama u Republici Hrvatskoj u skladu s položenim razinama obrazovnog dijela i izbornih predmeta državne mature. Elementi koji se boduju za upis u zanimanje EKONOMIST i KOMERCIJALIST : Hrvatski jezik, strani jezik, matematika, povijest, zemljopis, opći uspjeh u 7. i 8. razredu, vladanje. Mogućnosti zapošljavanja: Opseg poslova i radni zadaci ovise o veličini tvrtke, odnosno organizacije u kojoj ekonomist radi. Ekonomist se specijalizira za određene djelatnosti (trgovina, ugostiteljstvo, proizvodnja, usluge). Mogućnosti zapošljavanja: U veleprodajnim, maloprodajnim, proizvođačkim poduzećima u unutarnjoj i vanjskoj trgovini, u domaćem i međunarodnom otpremništvu, osiguravajućim društvima, prijevozničkim poduzećima, te javnim, carinskim i drugim skladištima.

HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST Opis zanimanja: Opis zanimanja: Hotelijer radi na poslovima rezervacija, prodaje i skrbi oko prihvata, smještaja, boravka, odjave i ispraćaja gosta, na poslovima posredništva, specijalističke prodaje, turističkog informiranja, destinacijskog menadžmenta isl. Mogućnosti zapošljavanja za zanimanje HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR i TURISTIČKO-HOTELIJERSKOG KOMERCIJALIST: U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, turističkim agencijama, turističkim zajednicama, turističkim uredima i sl. Turističko-hotelijerski komercijalist radi na poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga, posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga, animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma. . Elementi koji se boduju za upis u zanimanje HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR : Hrvatski jezik, strani jezik, matematika, povijest, zemljopis, opći uspjeh u 7. i 8. razredu, vladanje. Elementi koji se boduju za upis u zanimanje TURISTIČKO-HOTELIJERSKOG KOMERCIJALIST: Hrvatski jezik, strani jezik, matematika, biologija, kemija, opći uspjeh u 7. i 8. razredu, vladanje. Nastavak školovanja: Na svim višim i visokim školama u Republici Hrvatskoj u skladu s položenim razinama obrazovnog dijela i izbornih predmeta državne mature.

Nastavak školovanja za zanimanje konobar i kuhar: Opis zanimanja: Opis zanimanja: Kuhar radi na poslovima pripremanja, prigotavljanja i prodaje svih vrsta toplih i hladnih jela, raznih tipova, vrsta i područja u gastronomiji: wellness-programa, nacionalne, vegetarijanske ili riblje kuhinje, show cookinga i dr. Mogućnosti zapošljavanja konobara i kuhara: U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, restora nima, bolnicama, brodovima i dr. . Konobar radi na poslovima posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića, obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl. Nastavak školovanja za zanimanje konobar i kuhar: Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita te nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda). Postoji mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja vlastitih ugostiteljskih objekata uz posjedovanje odgovarajuće licence – majstorskog ispita. Elementi koji se boduju za upis u zanimanje KUHAR, KONOBAR I : Hrvatski jezik, strani jezik, matematika, biologija, zemljopis, opći uspjeh 7. i 8. razreda, vladanje.

PRODAVAČ Opis zanimanja: Mogućnosti zapošljavanja: Prodavač samostalno komunicira, prodaje, preuzima i priprema robu, te održava opremu i strojeve za prodaju u skladu s internim i vanjskim standardima i propisima. Mogućnosti zapošljavanja: Na svim radnim mjestima gdje se prodaje roba. Nastavak školovanja: Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita te nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda). Elementi koji se boduju za upis u zanimanje PRODAVAČ: Hrvatski jezik, strani jezik, matematika, biologija, zemljopis, opći uspjeh 7. i 8. razreda, vladanje.

cRtiCe iZ žiVoTa ŠkoLe