Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Електромонтажни радови

Сличне презентације


Презентација на тему: "Електромонтажни радови"— Транскрипт презентације:

1 Електромонтажни радови

2 Траса електроенергетског вода дели се на деонице, а свака деоница на радна поља.
Радним пољем назива се део трасе. Дужина радног поља може бити и до 10km.

3

4 Припремни радови Након добијања пројекта,пре почетка било каквих радова,обавља се преглед конфигурације терена,после чега се израђује елаборат којим треба обухватити све потребне мере.Њиме се одређују начин прелаза и приближавања разним објектима и мере безбедности.

5 Поред сигурносних мера,детаљним елаборатом треба узети у обзир и начин обезбеђивања саобраћајница и објеката са којима ће се електроенергетски вод у изградњи укрштати. Тек након обезбеђених сигурносних и заштитних мера у радном пољу,може се приступити осталим припремним радовима.

6 Транспорт опреме и механизације
Бубњеви са проводницима и заштитином ужади распоређују се и транспортују на одређена места дуж трасе,на основу података из пројекта. Утовар и истовар бубњева са проводницима и заштитном ужади морају бити веома пажљиво извођени.

7

8 Остала опрема ,изолатори,овесна опрема и други материјал транспортују се и разносе дуж трасе вода до сваког стуба на који ће бити монтирани. Сву ту опрему треба пажљиво транспортовати и слагати,како би се избегло било какво оштећење. Механизација и уређаји за развалачење проводника транспортују се на већ раније одређена места одакле ће се проводници развлачити.

9 Контрола алата,механизације и опреме
Пре почетка електромонтажних радова потребно је прегледати и установити исправност алата,уређаја,механизације и личних заштитних средстава који ће се користити приликом монтажних радова

10 Монтирање опреме на стубовима
Потпорни изолатори постављају се на лакше стубове док су они још на земљи. На теже стубове монтирају се када су стубови већ подигнути и учвршћени.

11

12 Овесна опрема се мора очистити и спојити на земљи,изолаторски ланци се се такође састављају на земљи код самог стуба.При састављању изолаторских ланаца и при монтажи овесне опреме треба пазити да им се површине не оштете или облик не деформише. Најпре се подиже један део овесне опреме и монтира на конзолу, а затим изолаторски ланци.

13 Пењање радника на дрвене и бетонске стубове дозвољено је само уз употребу одговарајућих пењалица.Да би могао радити на стубу радник мора имати обавезну прописану радну одећу и обућу и мора бити везан опасачем за конструкцију стуба.


Скинути ppt "Електромонтажни радови"

Сличне презентације


Реклама од Google