Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

KONAČNI BILANS DEMOKRATSKE PLJAČKE VOJVODINE

Сличне презентације


Презентација на тему: "KONAČNI BILANS DEMOKRATSKE PLJAČKE VOJVODINE"— Транскрипт презентације:

1 KONAČNI BILANS DEMOKRATSKE PLJAČKE VOJVODINE
Od 2008 do godine, u APV je: ugašeno firmi, a stečajni postupak očekuje još preduzeća do kraja godine; povećan broj nelikvidnih preduzeća sa 30 % (u godini) na 50 % (u godini); tajkunskom, dogovornom privatizacijom preko hektara najkvalitetnije obradive zemlje je sumnjivo privatizovano, a 15 najvećih poljoprivrednih kombinata i zadruga likvidirano ili oterano u stečaj. UPALITE ZVUČNIKE

2 Preko polovine nezaposlenih su žene..
Nezaposlenost u AP Vojvodini je u poslednje četiri godine porasla skoro za duplo, sa 14 na 24 %, i trenutno je u pokrajini preko nezaposlenih lica. 30 % nezaposlenih su mlađi od 29 godina. Preko polovine nezaposlenih su žene.. Na šalteru biroa za zapošljavanje..

3 Preko 100.000 ha zemlje je ostalo neobrađeno, a samo 2 % obradivih površina se navodnjava;
jer su sistemi i mreže za navodnjavanje devastirani i zapušteni (prosek u regionu je 15 %); Stočni fond je uništen i za 40 odsto manji nego godine; Ove g. je zasejano najmanje pšenice u poslednjih 50 godina !

4 Preko 50.000 seoskih kuća je prazno;
Dugovanja pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja, preko koga idu sve investicije u Vojvodini, dostizala su i do četiri milijarde dinara i to samo prema građevinskoj operativi, što je dovelo do blokade više desetina građevinskih firmi; Frapantan podatak je da u pokrajini čak dece nema tri obroka dnevno, a da u redovima narodnih kuhinja na jedan obrok čeka preko dece ! Demokratska “cirkus diktatura” – Pajtić otkriva tablu sa sopstvenim imenom ! Istovremeno, samo most kod Beške će, izvesno koštati građane dodatnih 55 miliona evra za naknadne radove, a ugovorena ukupna cena je bila (da podsetimo) 37 miliona evra! (Iako kolosalan, ovaj most je višestruko jeftiniji od novog “Đilasovog” mosta u Beogradu !)

5 ..”kad je bog hodo zemljom”
Slike nekih prošlih vremena

6 SUMA SUMARUM, U Srbiju danas stiže iz uvoza na hiljade tona holandskog luka i kazahstanskog pasulja, pa smo čak počeli i pšenicu da uvozimo, kao i krompir, paradajz, svinjetinu... Za to vreme 49 % poljoprivrednih gazdinstava je izloženo siromaštvu, a penzije su na nivou socijalne pomoći i u proseku iznose dinara. U Vojvodini je za 11 godina broj stanovnika opao za CIFRE GOVORE - ONI HVATAJU MARKETING.. (i super prolaze na izborima, realno !) IZVOR : PPS SPOTOVI SLEDEĆE GENERACIJE - Sp, AVG 2012


Скинути ppt "KONAČNI BILANS DEMOKRATSKE PLJAČKE VOJVODINE"

Сличне презентације


Реклама од Google