Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

RELIGIJE_SVETA.PPS ČOVEK SP, Jun 2011 UPALITE ZVUČNIKE

Сличне презентације


Презентација на тему: "RELIGIJE_SVETA.PPS ČOVEK SP, Jun 2011 UPALITE ZVUČNIKE"— Транскрипт презентације:

1 RELIGIJE_SVETA.PPS ČOVEK SP, Jun 2011 UPALITE ZVUČNIKE
Papa Benedikt i Vaseljenski Patrijarh Vartolomej Yona Metzger – glavni Izraelski Rabin zajednice Aškenaza (Hazara) ČOVEK Je duhovno biće. U svetu postoji na hiljade religija..

2 POJEDINAČNO GLEDANO, ISLAM JE NAJVEĆA SVETSKA RELIGIJA !
Prema broju vernika, redosled je sledeći: HRIŠĆANSKE CRKVE ISLAM ATEISTI-GNOSTICI HINDUIZAM KINESKA TRADICIONALNA RELIGIJA BUDIZAM, itd. Svaka od ovih grupa je manje ili više heterogena. Tako, sajt koji je jedan od kvalitetnijih u svetu za ovu vrstu statistike, navodi čak verskih zajednica u geografskom smislu, Tj religija, crkvi, religioznih zajednica-grupa, plemena, kultura i pokreta... Neformalne grupe, sekte, satanisti, bratstva i fanatici nisu pobrojani (niti je to moguće). Broj raste.. POJEDINAČNO GLEDANO, ISLAM JE NAJVEĆA SVETSKA RELIGIJA ! Na slici – Meka, Saudijska Arabija

3 HRIŠĆANSKE CRKVE U S.A.D. RIMOKATOLICI, PRAVOSLAVCI, BAPTISTI, PROTESTANTI, ANGLIKANCI, JEHOVINI SVEDOCI, KVEKERI, MORMONI, METODISTI, EVANGELISTI, REFORMISTI, ADVENTISTI, LUTERIJANCI, AMIŠI, HRIŠĆANI, CRKVA HRISTA, PRIJATELJI, MENONITI... POSTOJI NA STOTINE HRIŠĆANSKIH CRKVI !

4 VERSKE DOKTRINE U SVETIM KNJIGAMA SU VEOMA RAZLIČITE, A SHVATANJE BOGA I SISTEM VREDNOSTI ČESTO SU ISKLJUČIVI U ODNOSU NA DRUGE RELIGIJE.. SEKTE “Sekta je grupa koju objedinjuje ista doktrina unutar religije, ili filozofije. Tako je hrišćanstvo počelo da se javlja kao sekta unutar Judeizma. A islam, kao sekta među monoteističkim religijama proisteklim iz Biblije. Danas, reč sekta znači ozbiljnu opasnosti s obzirom na netoleranciju i ropstvo za milione mladih ili odraslih, koji su žrtve svoje žeđi za idealnim. Religiozno osećanje tako postaje instrument najgoreg otuđenja.Privučeni u ove grupe,oni se potčinjavaju učiteljima”

5 Imamo niz sličnih radova:
Papino letovanje u mestu Lorencago di Kadore u Dolomitskim Alpima od 9. do 27. jula, koštalo je milion dolara, piše list "Unita". SAOSEĆANJE JE U OČIMA! “KAD SAM BIO DETE MOLIO SAM BOGA SVAKO VEČE ZA BICIKLI..KAD SAM SHVATIO DA BOG NE RADI NA TAJ NAČIN, UKRAO SAM JEDAN I ZAMOLIO GA DA MI OPROSTI! DUH BESKRAJ VEČNOST MAŠTA SNOVI SLOBODA INSTITUCIJE NORME I PRAVILA DOGME POLITIKANTSTVO ESTABLIŠMENT TAPIJE NA ISTINU Imamo niz sličnih radova: VERSKI LIDERI ČESTO SE MEŠAJU U POLITIKU

6 “Važnost religije” – Što je nijansa boje bleđa, slabija je snaga religioznih osećanja !

7 Imamo niz sličnih radova:
Ne vjerujem u teološkog Boga koji nagrađuje dobro a kažnjava zlo. Ajnštajn Nemoguće je razumom shvatiti šta je Bog i šta je duša u čoveku. Isto tako teško je zamisliti da Boga nema i da nema duše u čoveku. Paskal Ne možete služiti Bogu i bogatstvu. Isus Tako je malo ljubavi među ljudima. Ko ume da voli ne bi trebalo ništa drugo da radi. Duško Radović Bog voli tri vrste ljudi: one koji nisu razdražljivi, one koji vole slobodu, kao i one kojima je duša bez ikakve zlobe. Talmud CRKVA SNEŽNE GOSPE U PETROVARADINU KRAJ NOVOG SADA IMA KRST I POLUMESEC; 5-og AVGUSTA 1716 GOD. POSLE POBEDE NAD TURCIMA NA VEZIRCU, PAO JE SNEG U AVGUSTU.. Imamo niz sličnih radova: UPUTSTVO ZA UPOTREBU DUHA ?


Скинути ppt "RELIGIJE_SVETA.PPS ČOVEK SP, Jun 2011 UPALITE ZVUČNIKE"

Сличне презентације


Реклама од Google