Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Размисли Шта је природа? Како се дели природа?

Сличне презентације


Презентација на тему: "Размисли Шта је природа? Како се дели природа?"— Транскрипт презентације:

1 Појам, улога и значај технике и технологије на развој друштва и животног окружењa

2 Размисли Шта је природа? Како се дели природа?
Од чега је направљено све што видиш?

3 Животно окружење

4 Природно окружење Планине, брда, реке, језера, мора, клима итд.
На њихово стварање није утицао човек.

5 Друштвено окружење Човек је друштвано биће и део друштене заједнице.
Окружени смо: породицом, пријатељима, колегама итд.

6 Техничко окружење Све што нас окружује а што је створио човек настало је развојем технике. Техника научна знања претвара у творевине, које људима олакшавају живот. На улици, у стану, у школи, на одмору... Свуда си у техничком окружењу.

7 Радно окружење Радно окружење је средина у којој радимо, простор, машине и уређаји, и људи, који су наши сарадници и колеге. Твоја радна средина је школа . Ту заједно радиш окружен техничким остварењима и својим друговима, са којима чиниш тим.

8 Природни ресурси Све што видимо и што нас окружује створила је природа или човек. Све то је настало захваљујући природним ресурсима: Материја Енергија Простор Време Ако један од ових елемената недостаје не може се ништа створити.

9 Техника и технологија Техника је скуп знања и вештина које су људи скупљали из генерације у генерацију у разним областима и делатностима живота. Технологија представља процесе и начине добијања и обраде материјала. Развој технике и технологије олакшава живот људи.

10 Развој технике

11 Развој технике

12 Свет је место и за друге врсте
Развој технике може негативно утицати на животно окружење и угрозити опстанак других живих врста. Одрживи развој је успостављање равнотеже између техничког напретка и одржавања здраве животне средине.

13 Одрживи развој Широка акција читаог света за коришћење обновљивих извора енергије, смањење употребе фосилних горива, вештачких ђубрива и хемијских препарата...

14 Одрживи развој – видео запис
Покушај да замислиш како ће изгледати будућност. Израз то речима или сликом.

15 Пронађи информације Запамти проналасци нису настали радом само научника, инжењера и проналазача већ и обичних људи, који су били радознали, отвореног срца и ума, да науче више, и који су тежили да свој живот учине лепшим. Потражи на интернету информације о најважнијим проналасцима у историји. Забележи их у свеску и допуни подацима које су пронашли твоји другови. Потражи на интернету информације о људима који су створили прве локомотиве, моторе, авионе, телефоне, филм итд.

16 Колико си запамтио Питања. Који је први изум човека?
Који су основни ресурси? Шта је техника? Шта је технологија? Који су, по теби, најважнији људски изуми и открића? Образложи своје мишљење. Ко је први полетео авионом и када? Ко је Џорџ Стивенсон? Ко је проналазач пароброда? Који је најпознатији пароброд? Ко је пронашао парну машину? Који је аутомобил проглашен за аутомобил 20. века?


Скинути ppt "Размисли Шта је природа? Како се дели природа?"

Сличне презентације


Реклама од Google