Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST

Сличне презентације


Презентација на тему: "TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST"— Транскрипт презентације:

1 TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST
SREDNJA ŠKOLA ZABOK I. i C. Huis 2, Zabok ČETVEROGODIŠNJA ZANIMANJA EKONOMIST KOMERCIJALIST HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST TROGODIŠNJA ZANIMANJA KONOBAR KUHAR PRODAVAČ

2 EKONOMIST KOMERCIJALIST Opis zanimanja: Opis zanimanja:
Ekonomist samostalno planira, organizira i obavlja računovodstvene poslove, poslove kupoprodaje i poslove istraživanja tržišta, poslove primjene marketinškog instrumentarija, bankarske poslove i poslove osiguranja. Opis zanimanja: Komercijalist nabavlja i prodaje robu trgovačkim i proizvodnim gospodarskim subjektima, organizira skladištenje i isporuku (transport, špediciju i osiguranje) te naplaćuje prodano. Nastavak školovanja: Na svim višim i visokim školama u Republici Hrvatskoj u skladu s položenim razinama obrazovnog dijela i izbornih predmeta državne mature. Elementi koji se boduju za upis u zanimanje EKONOMIST i KOMERCIJALIST : Hrvatski jezik, strani jezik, matematika, povijest, zemljopis, opći uspjeh u 7. i 8. razredu, vladanje. Mogućnosti zapošljavanja: Opseg poslova i radni zadaci ovise o veličini tvrtke, odnosno organizacije u kojoj ekonomist radi. Ekonomist se specijalizira za određene djelatnosti (trgovina, ugostiteljstvo, proizvodnja, usluge). Mogućnosti zapošljavanja: U veleprodajnim, maloprodajnim, proizvođačkim poduzećima u unutarnjoj i vanjskoj trgovini, u domaćem i međunarodnom otpremništvu, osiguravajućim društvima, prijevozničkim poduzećima, te javnim, carinskim i drugim skladištima.

3 HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST
Opis zanimanja: Opis zanimanja: Hotelijer radi na poslovima rezervacija, prodaje i skrbi oko prihvata, smještaja, boravka, odjave i ispraćaja gosta, na poslovima posredništva, specijalističke prodaje, turističkog informiranja, destinacijskog menadžmenta isl. Mogućnosti zapošljavanja za zanimanje HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR i TURISTIČKO-HOTELIJERSKOG KOMERCIJALIST: U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, turističkim agencijama, turističkim zajednicama, turističkim uredima i sl. Turističko-hotelijerski komercijalist radi na poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga, posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga, animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma. . Elementi koji se boduju za upis u zanimanje HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR : Hrvatski jezik, strani jezik, matematika, povijest, zemljopis, opći uspjeh u 7. i 8. razredu, vladanje. Elementi koji se boduju za upis u zanimanje TURISTIČKO-HOTELIJERSKOG KOMERCIJALIST: Hrvatski jezik, strani jezik, matematika, biologija, kemija, opći uspjeh u 7. i 8. razredu, vladanje. Nastavak školovanja: Na svim višim i visokim školama u Republici Hrvatskoj u skladu s položenim razinama obrazovnog dijela i izbornih predmeta državne mature.

4 Nastavak školovanja za zanimanje konobar i kuhar:
Opis zanimanja: Opis zanimanja: Kuhar radi na poslovima pripremanja, prigotavljanja i prodaje svih vrsta toplih i hladnih jela, raznih tipova, vrsta i područja u gastronomiji: wellness-programa, nacionalne, vegetarijanske ili riblje kuhinje, show cookinga i dr. Mogućnosti zapošljavanja konobara i kuhara: U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, restora nima, bolnicama, brodovima i dr. . Konobar radi na poslovima posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića, obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl. Nastavak školovanja za zanimanje konobar i kuhar: Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita te nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda). Postoji mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja vlastitih ugostiteljskih objekata uz posjedovanje odgovarajuće licence – majstorskog ispita. Elementi koji se boduju za upis u zanimanje KUHAR, KONOBAR I : Hrvatski jezik, strani jezik, matematika, biologija, zemljopis, opći uspjeh 7. i 8. razreda, vladanje.

5 PRODAVAČ Opis zanimanja: Mogućnosti zapošljavanja:
Prodavač samostalno komunicira, prodaje, preuzima i priprema robu, te održava opremu i strojeve za prodaju u skladu s internim i vanjskim standardima i propisima. Mogućnosti zapošljavanja: Na svim radnim mjestima gdje se prodaje roba. Nastavak školovanja: Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita te nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda). Elementi koji se boduju za upis u zanimanje PRODAVAČ: Hrvatski jezik, strani jezik, matematika, biologija, zemljopis, opći uspjeh 7. i 8. razreda, vladanje.

6 cRtiCe iZ žiVoTa ŠkoLe


Скинути ppt "TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST"

Сличне презентације


Реклама од Google