Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

PREZENTACIJA KOLEGIJA METODE DALJINSKIH ISTRAŽIVANJA U GEOLOGIJI

Сличне презентације


Презентација на тему: "PREZENTACIJA KOLEGIJA METODE DALJINSKIH ISTRAŽIVANJA U GEOLOGIJI"— Транскрипт презентације:

1 PREZENTACIJA KOLEGIJA METODE DALJINSKIH ISTRAŽIVANJA U GEOLOGIJI
Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet Diplomski studij Geologije PREZENTACIJA KOLEGIJA METODE DALJINSKIH ISTRAŽIVANJA U GEOLOGIJI 71940 (2+1, 5 ECTS) Predavač: Prof. dr. sc. Tihomir Marjanac

2 Što ovaj kolegij pruža? Kolegij pruža osnovne informacije o metodama daljinskih istraživanja u geologiji. Osnove obrade snimaka za geološku interpretaciju. Osnove vizualne interpretacije avio i satelitskih snimaka.

3 Nastavne jedinice: Vrste, principi i primjena daljinskih istraživanja u geologiji. Elektromagnetski spektar, boje, učinci atmosfere. Senzori, svojstva, razlučivanje. Načini snimanja; iz aviona, iz satelita, valne dužine, vrste i svojstva snimaka. Avio-snimci, fotogrami. Svojstva i vrste satelitskih snimaka. Računalna obrada satelitskih snimaka. Vizualna interpretacija avio- i satelitskih snimaka. Primjena avio- i satelitskih snimaka u geologiji i zaštiti okoliša.

4 Kakva su predavanja? Klasična, Powerpoint, 308 slajdova. Interaktivna!

5 Kakve su vježbe? Vježbe iz vizualne interpretacije avio-snimaka. Vježbe iz računalne obrade multispektralnih satelitskih snimaka. Vježbe iz interpretacije stratigrafske građe i tektonike na odabranim satelitskim snimcima.

6 Po čemu se uči? Po predavanjima i vlastitim bilješkama. Studenti dobivaju CD s predavanjima i pomoćnom literaturom. Po knjigama.

7 Postoji li pomoćna literatura?
Postoji; knjige, časopisi, internet ...

8 Kakav je ispit? Pismeni na kraju kolegija.

9 Je li kolegij prikladan za ne-geologe?
Jest, ali je naglasak na geološkoj interpretaciji. Očekuje se predznanje iz Fizičke (Opće) geologije i Geološkog kartiranja.

10 Gdje se održava nastava?
Nastava se održava u Seminaru (016) Geološko-paleontološkog zavoda Geološkog odsjeka PMF, Horvatovac 102a.


Скинути ppt "PREZENTACIJA KOLEGIJA METODE DALJINSKIH ISTRAŽIVANJA U GEOLOGIJI"

Сличне презентације


Реклама од Google