Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Poticanje ulaganja u vlasnički kapital

Сличне презентације


Презентација на тему: "Poticanje ulaganja u vlasnički kapital"— Транскрипт презентације:

1 Poticanje ulaganja u vlasnički kapital
Pre-seed Poticanje ulaganja u vlasnički kapital

2 Kome je namijenjen Pre-seed?
Inovativnim domaćim subjektima MSP koji razvijaju nove proizvode i čiji je potencijal prepoznat od strane privatnih ulagača koji su spremni uložiti novac u vlasnički kapital navedenih subjekata.

3 Za što su namijenjena sredstva?
Sredstva uložena od strane privatnog ulagača i potpora dobivena od HAMAG-BICRO-a namijenjeni su za daljnji razvoj inovativnog proizvoda iz ICT ili drugih sektora koji ima potencijal na međunarodnom tržištu.

4 Zašto Pre-seed? Za inovativne MSP u ranoj fazi razvoja otežan je pristup financiranju radi nedostatnosti kolaterala i poteškoće u procjeni budućih novčanih tokova. Bankarske institucije u Republici Hrvatskoj nisu sklone kreditiranju takvih projekata. Poticanjem ulaganja u vlasnički kapital omogućava se pristup financiranju ciljnoj skupini poduzetnika i doprinosi se jačanju ulagačkog eko-sustava.

5 Koji su privatni ulagači prihvatljivi?
Ciljna skupina ulagača koje se želi potaknuti na ulaganje su: poslovni anđeli, sindikati poslovnih anđela, korporativni ulagači, fondovi poduzetničkog kapitala i ostale fizičke osobe.

6 Koliko sredstava je raspoloživo?
Za uložena sredstva u vlasnički kapital inovativnih subjekata MSP, HAMAG-BICRO dodjeljuje bespovratnu potporu u istom iznosu, a do najviše kn. Ukupno je za Pre-seed osigurano 5,000,000 kn.


Скинути ppt "Poticanje ulaganja u vlasnički kapital"

Сличне презентације


Реклама од Google