Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Да ли су нам потребне школске униформе?

Сличне презентације


Презентација на тему: "Да ли су нам потребне школске униформе?"— Транскрипт презентације:

1 Да ли су нам потребне школске униформе?
Радионица

2 Ученици вежбају способност исказивања сопственог става уз коришћење аргумената критичко мишљење вештине рада у групи и долажења до компромиса толеранцију да слушају једни друге Ученици развијају естетске критеријуме

3 Облик рада: фронтално, групно и индивидуално
Материјал: фотографије униформи на табли или на папиру, папир А4 за сваког ученика, бојице Време: 90 минута

4 Ученици препричавају шта су сазнали од родитеља
1. Разговор о домаћем задатку: Ученици препричавају шта су сазнали од родитеља (која су њихова позитивна/негативна сећања на ношење униформи током школовања)

5 2. Дебата: Да ли су нам потребне школске униформе. Зашто
2. Дебата: Да ли су нам потребне школске униформе? Зашто? Подсећају се на правила дебатовања. Све важне заључке или питања записују на табли.

6 Закључци/питања петог четири:
Безбедност: Лакше уочавамо уљезе у дворишту и школи. Учење: Мање времена потрошиш на комбиновање одеће. Ниси оптерећен изгледом. Ниси под стресом. Опуштен си и лакше учиш и сконцентрисан си на задатак. Новац: Ко ће да купи униформе? Родитељи? Школа? Колико униформи? Зимска и летња комбинација? Родитељи ће да уштеде новац за нашу гардеробу јер је нећемо прљати и цепати.

7 Закључци/питања петог четири:
Другарство: Сви смо једнаки. Нема задиркивања због стила одевања. Бићемо поносни на униформу наше школе. Бићемо као тим. Може свако одељење да има неки јединствени детаљ. Индивидуалност: Нема креативности. Бићемо досадни сви исто обучени. Шта ако ми ружно стоји? Шта ако ми се не свиђа? Нећу да будем иста као све остале. То је превише озбиљно - па ми смо деца! Стил: Да ли ће девојчице имати и сукњу и панталоне? Свако ће за себе да дода неки детаљ да буде барем мало другачији.

8 Родитељ – сарадник Биљана Михајловић (графички дизајнер)
3. Разговор Сопствено искуство у вези са ношењем униформи. На табли и на сликама упознаје ученике са различитим врстама униформи. Разговара са ученицима о неопходним карактеристикама униформи.

9 4. Ученици се договарају о најлепшој униформи од неколико понуђених и представљају своје мишљење одељењу. Рад у групи.

10 5. Ученици цртају свој предлог за школски униформу.

11

12

13

14

15

16

17

18

19


Скинути ppt "Да ли су нам потребне школске униформе?"

Сличне презентације


Реклама од Google