Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

ZAJEDNICA KOJA UČI SJENICA

Сличне презентације


Презентација на тему: "ZAJEDNICA KOJA UČI SJENICA"— Транскрипт презентације:

1 ZAJEDNICA KOJA UČI SJENICA
2013

2 Kako smo počeli? U prikupljanju podataka pomogli su nam mediji- lokalna radio stanica “Amaro”, kao i lokalne vlasti i Dom zdravlja-Sjenica. Tako je formirana naša zajednica koja uči - 26-oro dece uzrasta od 3-5 godina Interesovanja i potrebe dece i roditelja bila su polazište za osmišljavanje aktivnosti i raznovrstan rad u samoj grupi.

3 Podrška i osnaživanje ~ Na seminaru održanom u našem gradu približili smo koleginicama značaj ranog rasta i razvoja dece. ~ Organizovana su još i 2 treninga za mentore, sastanci za direktore, roditelje kako bi se povezali i spoznali različite vrste ekspertiza koje posedujemo.

4 Tako je nastala naša predivna “Radosnica”, čija otvorena vrata poručuju da svi mogu graditi, doprineti i ostvariti samo najbolje ukoliko im je dete u fokusu.

5 Povezanost,umrežavanje
Na seminarima, sastancima sumirali smo utiske, razmenjivali iskustva sa drugim opštinama, stekli nova znanja... Išli smo u posetu Loznici –upoznali turističko mesto Tršić... Umrežavanje nam je pomoglo u sklapanju prijateljstava, sticanju novih znanja i obogaćivanju resursa... Uzajamna podrška bila je prilika za učenje - kroz dijalog gradili smo zajedničku viziju, osećanje pripadnosti...

6 Obilazili su nas

7 .....

8 .....

9 A mi smo obilazili....... Upoznali smo i plovili meandrima Uvca
Posetili poljoprivredno gazdinstvo

10 .... Plivali bazenom Šarali ulice

11 Posetili Ski centar Žari Igraonicu “Mali princ”

12 Zajedno smo.... Učili kako se tke, veze, plete...
... i mesili smo pitu skupa sa mamama

13 Slavili rodjendane

14 Organizovali mini-priredbe za roditelje

15 Pravili pozivnice tatama za radionicu -cvet za mamu-

16 Pravili Čarobnu kućicu....

17 ...maske crtanih likova...

18 ... i priredili maskenbal

19 U našoj Radosnici smo... ... usvojili odredjena pravila...
... i saznali o našim pravima

20 Po želji dece i u saradnji sa Turističkom organizacijom Sjenice obišli smo Ledenu pećinu, a pećinski “nakit” nam je bio inspiracija za naša umetnička dela.

21 Ovako su to videla deca....

22 Refleksija,praćenje,vrednovanje
U toku implementacije projekta “ Vrtići bez granica” svaka aktivnost je pažljivo posmatrana, praćena i evaluirana. Refleksija se odvijala kroz timske sastanke i nedeljne evaluacije. Neposredan rad sa decom je dokumentovan kroz beleške vaspitača, stručnog saradnika, foto i video zapise. Kroz dečiji portfolio i portfolio projekta prikazan je celokupan rad i ostvareni uspesi...


Скинути ppt "ZAJEDNICA KOJA UČI SJENICA"

Сличне презентације


Реклама од Google