Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

TERMOELEKTRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ

Сличне презентације


Презентација на тему: "TERMOELEKTRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ"— Транскрипт презентације:

1 TERMOELEKTRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ
Mentor: Danica Plastić Učenica: Josipa-Rozana Jagnjić

2 Što su termoelektrane? Termoelektrane su elektrane koje proizvode električnu energiju koristeći: ugljen mazut plin i neka druga goriva

3

4 O termoelektranama! Termoelektrane su energetska postrojenja  koje energiju dobivaju sagorijevanjem goriva, a glavna primjena i svrha termoenergetskih postrojenja je proizvodnja pare koja će pokretati turbinu, a potom i generator električne energije. Osnovna namjena im je proizvodnja i transformacija  primarnih oblika energije u koristan rad, koji se kasnije u obliku mehaničke energije dalje iskorištava za proizvodnju električne energije. Mehanička energija je proizvedena uz pomoć toplinskog stroja koji transformira toplinsku energiju Imamo pretvaranje kemijske energije u toplinsku koja se pak različitim procesima predaje nekom radnom mediju. Radni medij pak služi kao prijenosnik te energije, često izgaranje goriva u energiju vrtnje.

5

6 TERMOELEKTRANE U RH! U vlasništvu HEP-a je sedam termoelektrana, s tim da su TE Sisak, TE Rijeka, TE Plomin 1 i KTE Jertovec kondenzacijske za proizvodnju električne energije, a TE-TO Zagreb, EL-TO Zagreb i TE-T Osijek su termoelektrane toplane u kojima se u spojenom procesu proizvodi električna i toplinska energija. Kao pogonsko gorivo koriste loživo ulje, prirodni plin i ugljen. 

7 Termoelektrane!  U RH nema mnogo termoelektrana, već prevladavaju hidroelektrane!

8 HVALA NA PAŽNJI! 


Скинути ppt "TERMOELEKTRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Сличне презентације


Реклама од Google