Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

О ЧОВЈЕКУ.

Сличне презентације


Презентација на тему: "О ЧОВЈЕКУ."— Транскрипт презентације:

1 О ЧОВЈЕКУ

2 Послије стварања духовног својета Бог ствара материјални свијет
Послије стварања духовног својета Бог ствара материјални свијет.За шест дана створен је тај свијет.Човјек је створен на крају. -Првог дана створена је свјетлост. -Другог дана створена је свод небески и вода. -Трећег дана створена је земља и биље. -Петог дана Бој је створио животиње и птице. -Шестог дана бог створи човјека

3 Првом човјеку даде име Адам,што значи од земље начињен
Првом човјеку даде име Адам,што значи од земље начињен.Бог узе Адаму једно ребро и нацини друга према њему.Видјевши жену Адам се обрадова и даде јој име Ева што значи мати свих народа.Бог их благослови и рече да се рађају и размножавају.Кроз благослов Бог даде циљ и задатак човјеку.Задатак се састојао о чувању створенога свијета, а циљ привођењу двојета Богу од човјека.Оваквим поступком Бог је указао повјрење човјеку које човјек ипљк није оправдао.

4 СВОЈСТВА ЧОВЈЕКОВЕ ДУШЕ И ТИЈЕЛА
Својство човјековог тијела и душе свакако зависе од Бога који их је створио и од материјала који је унесен и њихов састав.Прије гријеха главне особине и душе и тијела нису се много разликовале.и душа и тијело били су створени и дредзначени за вјечност и бесмртност. Падом у гријехе многе силе и својства човјека тог јединственог психо-физичког бића,затемељене су и промјењене.Главна промјена се односи на тијело а то јесте умирање,пропадање тијела послије смрти.То је трагедија првог човјека.Бог из љубави даде обећање да то вјечно тако неће бити.То обећањ се зове протојеванђеље. Потичући од Бога душа је задржала дарована својства. Та својства су:бесмртност,вјелност и непролазност.Вриједност душе долази до њене боголикости.

5 БОГ ЈЕ НАЈСАВРШЕНИЈЕ БИЋЕ А ДУША САМО ОДСЈАЈ ТОГ САВРШЕНСТВА
БОГ ЈЕ НАЈСАВРШЕНИЈЕ БИЋЕ А ДУША САМО ОДСЈАЈ ТОГ САВРШЕНСТВА.ОВЕ ОСНОВНЕ ЦРТЕ ЖИВОТА НАЛАЗЕ СЕ НА НЕКИ НАЧИН У ДУШИ.


Скинути ppt "О ЧОВЈЕКУ."

Сличне презентације


Реклама од Google