Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

НАЈОКРУТНИЈИ ЛОГОР У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА

Сличне презентације


Презентација на тему: "НАЈОКРУТНИЈИ ЛОГОР У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА"— Транскрипт презентације:

1 НАЈОКРУТНИЈИ ЛОГОР У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА
ЈАСЕНОВАЦ НАЈОКРУТНИЈИ ЛОГОР У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА УПАЛИТЕ ЗВУЧНИКЕ (Превод – Усташе убијају Јевреје и Србе у Јасеновцу. Ова сцена је била довољно забавна да привуче много посматрача, од којих су неки једва тинејџери) Звер – бивши фратар Мирослав Филиповић-Мајсторовић признао је да је лично убио логораша ! JASENOVAC.pps

2 Хрвати су народ који је изнедрио најмонструозније фашисте II св
Срби, Јевреји и Роми су били најбројније жртве. На слици је спомен табла у Доњој Градини.

3 Усташе су клале наменским ножевима, убијале секирама, маљевима и чекићима; Жртве су стрељане, вешане, живе спаљиване у пећима, куване у казанима или дављене у реци Сави. Зверства се не могу описати. Људи нерадо уопште слушају те приче, јер су ужасне..Усташе су превазишли све оно што чак ни најболеснији ум није могао да замисли и спроведе, по питању бруталности са којом су људи убијани.

4 ТАЧАН БРОЈ МУЧЕНИКА НИКАДА СЕ ВЕРОВАТНО НЕЋЕ САЗНАТИ...
Број закланих као дневна политика - Хрватска објављује имена јасеновачких жртава. Од тога је деце до 14 година старости. Национално, жртве су: Срба, Рома, јевреја, Хрвата, муслимана; Туђман у својој књизи не признаје више од жртава.. Немачки генерали (Лер, Рендулић, Нојбахер, Фик) процењују од – Израелски Јад-Вашем центар наводи око жртава Владимир Дедијер – 1,2 мил. ТАЧАН БРОЈ МУЧЕНИКА НИКАДА СЕ ВЕРОВАТНО НЕЋЕ САЗНАТИ... Тадић и Додик у Доњој Градини “Пошта” .. Али Срба нема у CRO Мада из различитих разлога, Јасеновац је данас велики комплекс за оба народа ! Српска делегација на комеморацију не иде у Хрватску, већ у Доњу Градину у Републику Српску, због политичких неслагања и тензија које постоје између Срба и Хрвата и данас..

5 http://www. vesti-online
Алмули: Срби прећуткују Јасеновац; Заснована на причама преживелих сведока, најновија књига "Јевреји и Срби у Јасеновцу" истакнутог новинара и публицисте Јаше Алмулија не бави се бројкама и статистикама, већ узроцима покоља Јевреја и Срба у Хрватској године. Разјашњава улогу папе Пија XII, Ватикана и без околишења доводи Католички цркву у везу са геноцидом. Само што не изговори “Шта је Вама, Срби“-г. Јаша Алмули ...Сва та зверства која су чињена у НДХ историја није забележила... Доказа да је Католичка црква у Хрватској подржавала злочине има много. Рећи ћу само да су чак тројица команданата јасеновачког логора били католички свештеници, а познато је да су 743 римокатоличка свештеника били припадници усташког покрета и лично убијали Србе, Јевреје и Роме ! Шта је порука ваше књиге? - Срби су са Јеврејима највећи страдалници у Другом светском рату. Али, док Јевреји чувају та стратишта по свету, Срби су једини народ који нема музеј геноцида Срби прећуткују злочине над собом, прећуткују чак и злочине у Јасеновцу. Ја им као Јеврејин поручујем: не смете заборавити Јасеновац, јер он најбоље објашњава понашање и реакцију Срба у последњем грађанском рату. Млади морају да знају за те злочине, јер Јасеновац само може оштрити националну свест Срба Заборавити Јасеновац било би недолично. Imamo niz sličnih radova:

6 Усташка песма “Јасеновац и Градишка Стара” –
на Томпсоновом концерту 31. мај | Извор: Б92 -- Концерт Марка Перковића Томпсона у Загребу, посетило је више од сто хиљада људи, пишу медији у Хрватској. Најгласније су биле групе младих обожавалаца на чијем репертоару су биле стандардне песме: "Ево зоре ево дана, ево Јуре и Бобана", "Тко не скаче православац је" и узвици "Убиј, убиј, убиј Србина!" CRO TODAY Томпсонова песма Јасеновац и Градишка Стара, то је кућа Максових месара Кроз Имотски камиони журе, возе црнце Францетића Јуре У Чапљини, кланица била, пуно Срба Неретва носила Ој Неретво теци иза страну, носи Србе плавоме Јадрану Тко је река, јеба ли га ћаћа, да се Црна Легија не враћа Госпе сињска ако си у стању, узми Стипу а врати нам Фрању Ој Рачане јеба ти пас матер, и ономе тко је гласа за те Сјајна звијездо изнад Метковића, поздрави нам Анту Павелића Папа и Томпсон Усташка песма “Јасеновац и Градишка Стара” –

7 ЧУДОВИШТЕ ЈЕ ИСПОШТОВАНО, НОРМАЛНО – ДИНКО ШАКИЋ
У лето године израелски амбасадор у Хрватској Шмуел Мејром оштро је критиковао организацију сахране бившег команданта Јасеноваца Динка Шакића, истичући да се тиме вређа сећање на убијене у том логору. "Убеђен сам да је већина хрватског народа шокирана начином сахране Шакића, који је носио усташку униформу. Такође осуђујем и речи свештеника који је водио службу, да је Шакић "био узор за све Хрвате`", рекао је Мејром. Нада Лубурић, његова супруга је сестра Макса Лубурића. Била је чувар у Старој Градишки. ЧУДОВИШТЕ ЈЕ ИСПОШТОВАНО, НОРМАЛНО – ДИНКО ШАКИЋ Шакић је казну служио у Лепоглави у ћелији с високим комфором, с ТВ и компјутером како би могао писати мемоаре, а неколико пута месечно могао је посећивати своју жену Наду. Њој је такође суђено, али је ослобођена. УМЕСТО ЗАКЉУЧКА Усташке вође спасила је римска црква после рата – “пацовским каналима” уз помоћ западних тајних служби. Данас отворене америчке архиве то потврђују а загребачки “Вечерњи лист” је скоро имао фељтон о томе. СП, Јан. 2011 У ПРЕЗЕНТАЦИЈИ О ЈАЈИНЦИМА ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО МИ СРБИ БОЛУЈЕМО ОД НЕИЗЛЕЧИВЕ БОЛЕСТИ ЗВАНЕ – СОПСТВЕНЕ ЖРТВЕ; ПРОФ. ДР. СМИЉА АВРАМОВ ИМА КЊИГУ О ТОМЕ, НАВЕДЕНА ЈЕ У СПОТУ !


Скинути ppt "НАЈОКРУТНИЈИ ЛОГОР У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА"

Сличне презентације


Реклама од Google