Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Logički sklopovi Zadaci.

Сличне презентације


Презентација на тему: "Logički sklopovi Zadaci."— Транскрипт презентације:

1 Logički sklopovi Zadaci

2 Zadatak. A B C

3 Zadatak. A B C

4 Zadatak. ? 1 ? ? 1 ? ? ? 1

5 Pitanja. Kako se zove prvo pomagalo za računanje koje je staro 5000 g. ? Kako se zove prvo elektroničko računalo ? Koje je godine dovršen ? Što je zamijenilo elektronske cijevi ? Koliko računalnih generacija imamo ? Koje su karakteristike prve računalne generacije ?

6 Pitanja. Koji se element koristi za izradu računala u drugoj generaciji ? Izraz osobno računalo se pojavljuje u kojoj generaciji ? Koje godine je proizveden prvi mikroprocesor ? Tko je napravio prvi mikroprocesor ? Koje su osnovne jedinice od kojih su građena računala ? Koji su osnovni logički sklopovi ?

7 Pitanja. Logički sklop NE obavlja koju operaciju ?
Nacrtaj logički sklop NE i napiši Tablicu stanja za logički sklop NE ? Koju matematičku operaciju obavlja logički sklop I ? Nacrtaj logički sklop I, i napiši tablicu stanja za logički sklop I ? Koju matematičku operaciju obavlja logički sklop ILI ? Nacrtaj logički sklop ILI, i napiši tablicu stanja za logički sklop ILI ?

8 Pitanja. Koji je naziv za sve vidljive dijelove računala ?
Procesor nazivamo još i ________ računala ? Od kojih se jedinica sastoji procesor ? Što su registri *? Kako se nazivaju vodiči koji povezuju međusobno uređaje unutar računala ? Koja je razlika između RAM i ROM memorije ?

9 Pitanja. 1 GB ima koliko MG ?
Nabroji barem 3 ulazna i barem 3 izlazna uređaja ? Navedi jedan primjer ulazno izlaznog uređaja ? Koja dva prijenosa podataka imamo ? Navedi prednosti i nedostatke jednog i drugog prijenosa ? Koliko USB kategorija imamo ?

10 Pitanja. Koji USB standard se trenutno najviše koristi ?
Koji USB standard ima najveću brzinu prijenosa podataka ? Koja je jedinica za radni takt procesora ? 1 KHz je koliko Hz ? Napišite koja je brzina vašeg računala ? Koliko radne memorije ima vaše računalo ?

11 Pitanja. Koliki je kapacitet tvrdog diska na vašem računalu ?
Koliki je indeks zadovoljstva na vašem računalu ? U kojem obliku računalo sprema podatke ? Koliko različitih znakova možemo prikazati s ASCII kodom ? Navedite najčešće oblike zapisa slike u računalu ? Navedite najčešće oblike zapise videa u računalu ?

12 Pitanja. Navedite najčešće oblike zapise zvuka u računalu ?


Скинути ppt "Logički sklopovi Zadaci."

Сличне презентације


Реклама од Google