Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

ЧОВЕК КАО ЛИЧНОСТ И ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Сличне презентације


Презентација на тему: "ЧОВЕК КАО ЛИЧНОСТ И ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ"— Транскрипт презентације:

1 ЧОВЕК КАО ЛИЧНОСТ И ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ
ПРАВОСЛАВНИ КАТИХИЗИС МАРКО РАДАКОВИЋ СОМБОР, 2015. ЗА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЧОВЕК КАО ЛИЧНОСТ И ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

2 Време проведено за рачунаром је најчешће помињани критеријум за дијагностификовање поремећаја зависности од интернета и сматра се да је 4 до 6 часова дневно симптом зависности.

3 Много сигурнији знаци тј
Много сигурнији знаци тј. симптоми интернет зависности су: промењено понашање, провођење све више времена за компјутером и интернетом, прекид школовања или радног односа, занемаривање других обавеза и интересовања, проблеми са концентрацијом и памћењем, несаница, проблеми са кичмом, видом, слухом и др..

4 Врсте зависности од интернета
Интернет зависност се испољава у више облика: зависности од играња компјутерских игара зависност од сурфовања интернетом зависност од успостављања пријатељских веза путем интернета – Facebook а или других друштвених мрежа зависност од интернет коцкања зависност од компјутера уопште

5 Tinejdžeri i adolescenti provode veliki deo svog vremena na sajtovima društvenih mreža, kao i u komunikaciji sa prijateljima i rođacima preko SMS poruka, daleko više nego komunicirajući sa istim ljudima licem u lice.

6 Tinejdžeri koji koriste Facebook pokazuju mnogo češće narcističke tendencije ali i znakove psiholoških poremećaja, uključujući tu i asocijalno ponašanje, maniju i agresivnost. Preterana svakodnevna upotreba medija i tehnologija ima negativan uticaj na zdravlje sve dece, kako u mlađem tako i u tinejdžerskom uzrastu, čineći ih sklonim anksioznosti, depresiji i drugim psihološkim poremećajima, ali i podložnijim nekim zdravstveim problemima koji bi se mogli pojaviti u budućnosti.

7 Facebook izaziva poremećaj pažnje i može negativno uticati na procese učenja. Istraživanje pokazuje da deca školskog uzrasta ali i studenti koji su proveravali novosti sa Facebook-a najmanje jednom tokom petnaestominutnog ispitivanja imaju niže ocene u školi i na studijama.

8 Четири знака да сте зависни од Фејсбука
1. Губите сан због фејсбука

9 2. Проводите више од сат времена дневно на Facebook у

10 3. Имате велик број пријатеља које лично не познајете, или чак и два профила

11 4. Не можете да замислите живот без Facebook -а

12 Све чешћи су случајеви тинејџера који падају у депресију или чак изврше самоубиство због увредљивих коментара или фотографија које су поставили њихови “пријатељи” са друштвених мрежа.

13 Један отац је пристао да 14огодишњој ћерки месечно плаћа да не би ишла на друштвене мреже. Није нашао други начин да је одвикне.

14 Црква је место директног сусрета са другим људима и Богом
Црква је место директног сусрета са другим људима и Богом. Тамо друге прихватамо и волимо их онаквима какви они заиста јесу. Молимо се за све хришћане: путнике, болеснике, оне у расејању, телесно живе и уснуле у Христу.

15 У Цркви кроз све свете тајне, а нарoчито Причешће ступамо у ПРАВУ ЗАЈЕДНИЦУ, насупрот интернет “заједницама”, где смо само подаци, информације. На интернету се можемо скрити иза туђе слике и поставити лажне податке. Многи то и раде. У Цркви, на Литургији, откривамо се Богу какви јесмо, и Он се открива нама и шаље нам благодат.

16 Не смемо дозволити да више комуницирамо са другима преко мрежа на интернету, него лицем у лице. Други су наша побожност, шанса да волимо и да будемо вољени. А такву љубав нам обично средство комуникације – што је интернет – никада не може пружити.

17 Facebook није сам по себи штетан, већ његово неконтролисано и погрешно коришћење. Постоје групе које промовишу православни живот. Друштвена мрежа треба да буде нешто сасвим споредно у нашем животу, да бисмо живели православним плућима: литургијски, у љубави.

18

19

20


Скинути ppt "ЧОВЕК КАО ЛИЧНОСТ И ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ"

Сличне презентације


Реклама од Google