Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Preuzimanje i instaliranje programa

Сличне презентације


Презентација на тему: "Preuzimanje i instaliranje programa"— Транскрипт презентације:

1 Preuzimanje i instaliranje programa
6. Audacity Preuzimanje i instaliranje programa

2 Opis Audacity je besplatan, open source program (program otvorenog izvornog koda) koji služi za snimanje zvuka i obradu audio zapisa.

3 Neke od mogućnosti programa
Program je vrlo jednostavan za upotrebu. Nudi mnogo mogućnosti, a neke od njih su: snimanje zvuka i reprodukcija usporedni rad na više audio zapisa (njihovo spajanje i preklapanje) dodavanje digitalnih efekata mogućnost uklanjanja buke i šumova Program podržava sve poznate audio formate kao što su: AVI, MP3, FLV, MPEG i ostali.

4 Instalacija Program je dostupan u više inačica, a u nastavne svrhe koristimo inačicu Program možete preuzeti sa SysPrintovog repozitorija aplikacija rabeći poveznicu Datoteka 66instal1 je u komprimiranom zip obliku. Potrebno ju je spremiti na čvrsti disk računala i raspakirati na odabrano mjesto. Instalaciju započinjemo dvostrukim klikom na izvršnu datoteku audacity-win exe.

5 Tijek instalacije Koraci instalacije: 1. Nakon preuzimanja programa otvara se dijaloški okvir sigurnosnog upozorenja gdje je potrebno odabrati opciju Pokreni. Slika 1. Sigurnosno upozorenje. 2. Slijedi odabir jezika (u našem slučaju odabrat ćemo engleski).

6 Tijek instalacije 3. Uvod u proces instalacije.
Slika 2. Dobrodošlica za početak instalacije.

7 Tijek instalacije 4. Prihvaćanje licenčnih odredbi.
Slika 3. Uvjeti licence.

8 Tijek instalacije 5. Odabir odredišne mape za instalaciju programa.
Slika 4. Odabir odredišne mape.

9 Tijek instalacije U sljedećih nekoliko koraka potrebno je kliknuti na Next te odabrati opciju Install za početak instalacije. Slika 5. Dodatne opcije.

10 Tijek instalacije 6. Tijek instalacije. Slika 6. Tijek instalacije.

11 Tijek instalacije 7. Klikom na Finish otvara se prozor dobrodošlice u program. Slika 7. Prozor dobrodošlice u program Audacity.

12 Pokretanje programa Nakon uspješno provedene instalacije u glavnom izborniku Windowsa pojavljuje se novi prečac programa Audacity. Slika 8. Prečac programa Audacity.

13 Pokretanje programa Program pokrećemo klikom na Start > Svi programi > Audacity. Slika 9. Pokretanje programa.


Скинути ppt "Preuzimanje i instaliranje programa"

Сличне презентације


Реклама од Google