Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

- Buntovnik, kralj beogradskog asfalta – Vlada Vasiljević

Сличне презентације


Презентација на тему: "- Buntovnik, kralj beogradskog asfalta – Vlada Vasiljević"— Транскрипт презентације:

1 - Buntovnik, kralj beogradskog asfalta – Vlada Vasiljević
“BEOGRADSKI FANTOM” - Buntovnik, kralj beogradskog asfalta – Vlada Vasiljević UPALI ZVUČNIKE Na slici: Trg Slavija U Beogradu, gde je Fantom Izluđivao policiju.. Ovde se skupljalo i do 10.000 gledalaca!

2 Prkos režimu Nekadašnja Jugoslavija. Beograd, septembra godine. Dok je tadašnji predsednik Tito bio na Kubi rešavajući politička pitanja, na beogradskim ulicama pojavio se misteriozni dečko u ukradenom belom poršeu. Vozio je ulicama po centru grada, neverovatnim brzinama od po 200 km/h, jurcao u suprotnom smeru, prolazio kroz crveno svetlo, a da pri tom nikog nije povredio. Svake večeri, policija je pokušavala na sve moguće načine da ga uhvati, ali svaki put je bilo bezuspešno. Sva pažnja tadašnjeg veoma organizovanog društva bila je usresređena na njega, Vladu Vasiljevića (1950 – 1982 g.), kojeg su Beograđani nazvali Fantom. Deset večeri zaredom. Hiljade ljudi bi se potom okupljalo po centru grada i nestrpljivo čekalo da vidi Fantoma sa beogradskih ulica. Svi su pričali samo o njemu. Postao je heroj grada. Njegove vratolomne vožnje bile su prvi buntovnički događaj u Beogradu. Od tada se, kako pričaju mnogi očevici Vladinih vožnji, „nešto“ u našem glavnom gradu promenilo… POLICAJCI SU MU POSTAVLJALI ZAMKE, SKAKALI NA HAUBU PORŠEA, PREVRTALI AUTOMOBILE JUREĆI ZA NJIM.. BEZUSPEŠNO. FANTOM BI UVEK UMAKAO ! OVO JE JEDINA VASILJEVIĆEVA SLIKA, NAPRAVLJENA DOK SEDI U PORŠEU I JURI GRADOM...

3 Simbol protiv sistema Tadašnja milicija ga je zaustavila tek pošto su postavili autobuse – barikade; Posle sudara, oduševljena masa okružuje Porše i Vlada uspeva da pobegne u gužvi. Uhvaćen je tek nešto kasnije posle dojave. Svake noći pre nego što bi seo za volan, javljao se u program „Studia B“ – tada najslušanijeg radia u Beogradu i najavljivao kuda će te večeri protutnjati; Milicija je i pucala na Vasiljevića, saznalo se tokom snimanja filma..

4 Tokom boravka u zatvoru - dve i po godine - nije pravio probleme, ali je ipak jednog dana pobegao; U zatvor se sam vratio, a kao razlog za bekstvo je naveo da je želeo da obavi još jednu noćnu vožnju, kako “ milicajci ne bi mislili da su pobedili ”. Ne zna se kako je Vasiljević poginuo god. - navodno u saobraćajnoj nesreći (nema očevidaca) kada se njegova bela “lada” zakucala u kamion koji je bio parkiran u žutoj traci. Postoje, međutim, jake indicije da je njegova pogibija iscenirana, kako veruje i njegova sestra, koja sada živi u Rimu, rekao je reditelj filma Jovan Todorović 24. marta na novinarskoj projekciji. Interesantno je da je o Vasiljeviću dostupno vrlo malo podataka, nema fotografija (osim jedne pomenute), ne zna se ime suvozača u “Ladi”, nema poznate biografije ni dosijea u policiji... SVE UKAZUJE DA VLAST I DANAS NE ŽELI DA SE POJAVE NOVI MLADIĆI KOJI BI KOPIRALI FANTOMOVE JURNJAVE PO GRADU ! To je jedino objašnjenje zašto se o Vasiljeviću ni danas ne zna praktično ništa ! Sve je trebalo zataškati...Ovakav “Robin – hudovski” i opozicioni poduhvat retkost je i u svetu !

5 Imamo niz sličnih radova: http://netoperacije.000webhostapp.com
Ceo film možete pogledati ovde: Vlada Vasiljević je ostao do danas čovek sa kultnim statusom u mnogim slojevima društva, ne samo u Srbiji. Otišao je u legendu.. Imamo niz sličnih radova: Sp, jul 2013


Скинути ppt "- Buntovnik, kralj beogradskog asfalta – Vlada Vasiljević"

Сличне презентације


Реклама од Google