Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

4. OBRADA ZVUKA I VIDEOZAPISA

Сличне презентације


Презентација на тему: "4. OBRADA ZVUKA I VIDEOZAPISA"— Транскрипт презентације:

1 4. OBRADA ZVUKA I VIDEOZAPISA
4.4. Uređivanje videozapisa

2 VJEŽBA 1 Otvori projekt Zivotinje i biljke iz prethodne nastavne jedinice. Kao što vidiš, naš se film sastoji od 6 fotografija i 2 videozapisa. Trebaš posložiti fotografije i videozapise na ovaj način: Videozapis koji govori o biljkama (ružama), pa fotografije Vjeverica, Patke, Pingvini, Leptir. Nakon fotografija životinja stavi film o ribama te na kraj fotografije cvijeća.

3 Premještanje fotografija i videozapisa

4 VJEŽBA 2 Tvoji videozapisi imaju na početku i na kraju dijelove koje treba odrezati. U prvom videozapisu trebaš odrezati 6 sekundi crvenog na kraju, a u drugom videozapisu 5 sekundi bijelog na početku.

5 VJEŽBA 3 Drugi videozapis podijeli na dvije stavke nakon 30 sekundi trajanja filma.

6 VJEŽBA 4 Prvoj fotografiji nakon prvog videozapisa (Vjeverica) promijeni trajanje na 5 sekunda, drugoj i trećoj (Patke i Pingvini) na 10 sekunda a četvrtoj na 3 sekunde.

7 VJEŽBA 5 Na početak filma dodaj glazbenu podlogu.
Glazbena podloga nalazi se zajedno s materijalima koje ste preuzeli s mrežne stranice. Naziv joj je Glazba za film. Nakon dodavanja glazbene podloge, spremi promjene u projektu i zatvori program.

8 Snimanje govora i dodavanje zvuka

9 VJEŽBA 6 Snimi pomoću mikrofona i programa Movie Maker zadani tekst i umetni ga u projekt. Snimljeni audiozapis umetni tako da krene od početka. Nakon snimanja teksta spremi promjene. Tekst glasi: Biljke rastu na tlu. Za život su im potrebni voda zrak, tlo te Sunčeva svjetlost i toplina. Životinje su živa bića koja svoju energiju ne dobivaju fotosintezom, nego se hrane drugim životinjskim ili biljnim organizmima, a za disanje trebaju kisik. Životinje, za razliku od biljaka, ne mogu proizvoditi same hranu. One je pronalaze kretanjem u prirodi na različite načine. U prirodi žive različite životinje. Životinje koje se slobodno kreću u prirodi nazivaju se divlje životinje. Sve što im je potrebno za život nalaze u prirodi. Tim je živim bićima potrebna voda, zrak i hrana

10 Provjeri svoje znanje 1. Kako ćeš otvoriti postojeći projekt kako bi ga nastavio uređivati? 2. Kako se naziva postupak slaganja videozapisa i fotografija na ploči scenarija? 3. Na koje načine možeš dodati glazbu u film? 4. Koji datotečni nastavak ima datoteka projekta stvorena u Movie Makeru? 5. Otvori projekt Zivotinje i biljke i složi fotografije i videozapise tako da se prvo pojave videozapisi pa onda fotografije. Ukloni glazbenu podlogu i spremi projekt u mapu Videozapisi pod imenom Zivotinje i biljke Otvori projekt Moja skola iz prethodne nastavne jedinice. Pomoću programa Movie Maker snimigovor u kojem ćeš ukratko opisati svoju školu (npr. gdje je smještena, kako se zove ravnatelj ili ravnateljica, što ti se sviđa u školi itd.).


Скинути ppt "4. OBRADA ZVUKA I VIDEOZAPISA"

Сличне презентације


Реклама од Google