Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

BAJKA O JEDNOM MIŠU.

Сличне презентације


Презентација на тему: "BAJKA O JEDNOM MIŠU."— Транскрипт презентације:

1 BAJKA O JEDNOM MIŠU

2 Jednoga dana miš je gledao, kroz pukotinu na zidu, farmera i njegovu ženu kako otvaraju neki paket. “Kakva se to hrana nalazi u paketu?” Pitao se. Ali, kada je otkrio da je u pitanju mišolovka, bio je užasnut.

3 Trčeći kroz dvorište farme upozoravao je ostale vičući: " U kući je mišolovka! U kući je mišolovka!"

4 Kokoš, kvocajući i čeprkajući, podiže glavu i reče: "Gospodine Mišu, to je ozbiljan problem za tebe, ali nema baš nikakve posledice po mene. Ja se zbog toga neću uzrujavati."

5 Miš se okrete prascu i vikne: "Mišolovka je u kući! MIšolovka je u kući!" Prase je saosećalo, ali reče: "Veoma mi je žao, gospodine Mišu, ali ja ne mogu ništa da učinim osim da se molim za tebe."

6 Miš tada krene prema kravi: "Mišolovka je u kući. MIšolovka je u kući
Miš tada krene prema kravi: "Mišolovka je u kući! MIšolovka je u kući!" Krava reče: "Oh, gospodine Mišu, žao mi je zbog tebe, ali sa moje njuške neće zafaliti ni dlaka."

7 Tako se miš vratio pognute glave
kako bi se sam suočio s farmerovom mišolovkom. Te noći začuo se čudan zvuk u kući - kao zvuk kad mišolovka uhvati svoj plen.

8 Farmerova žena požurila je da vidi šta se ulovilo
Farmerova žena požurila je da vidi šta se ulovilo. U mraku nije videla da je mišolovka zarobila rep otrovne zmije. Zmija ju je ugrizla. Farmer je ženu brzo odvezao u bolnicu. Vratila se kući iscrpljena i sa temperaturom.

9 Kako se temperatura lečila svežom kokošijom supom,
farmer je zaklao kokoš. Ali žena se nije oporavila pa su došli prijatelji i komšije da je posete. Da bi ih nahranio, farmer je zaklao prase. Farmerova žena, nažalost, nije se oporavila, umrla je. Došlo je toliko ljudi na njen pogreb, da je farmer morao da zakolje i kravu kako bi osigurao dovoljno mesa za sve goste. Miš je to sve gledao s velikom tugom kroz svoju pukotinu na zidu.

10 Zato, kada sledeći put čuješ da se neko suočio s problemom i, misliš da te se to ne tiče, seti se –
kad je jedan od nas ugrožen, svi smo u opasnosti. Svi smo umešani u putovanje zvano život. Moramo da pazimo jedni na druge i, ponekad, da napravimo dodatan trud kako bi ohrabrili nekog od nas.

11 POŠALJI OVO SVAKOME KO TI JE IKAD POMOGAO I NEKA ZNAJU KOLIKO SU VAŽNI.
SETI SE, SVAKO OD NAS JE BITNA NIT U TAPISERIJI ŽIVOTA DRUGE OSOBE; NAŠI ŽIVOTI SU ISPREPLETENI S RAZLOGOM.

12 Jedna od najboljih stvari koja se događa u životu je prijatelj.


Скинути ppt "BAJKA O JEDNOM MIŠU."

Сличне презентације


Реклама од Google