Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА ТРИ ПРАСЕТА ОШ"МАРИЈА ТРАНДАФИЛ" ВЕТЕРНИК.

Сличне презентације


Презентација на тему: "ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА ТРИ ПРАСЕТА ОШ"МАРИЈА ТРАНДАФИЛ" ВЕТЕРНИК."— Транскрипт презентације:

1 ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА ТРИ ПРАСЕТА ОШ"МАРИЈА ТРАНДАФИЛ" ВЕТЕРНИК

2 Миона Сирар Милана Шовић Александар Узелац Бранко Прошић Тијана Брадаш Нађа Бардак Бојана Шкондра

3 ЛУТКЕ

4 ПРАСЕ ГИЦКА ВУК

5 ПРАСЕ ЈОЦКО ПРАСЕ БУЦКА

6 МАМА ГИЦА

7 ДАБАР ЈЕЖ

8 (емоционална прирема публике док је спуштена завеса
–Дечија симфонија-Ј.Хајдн) Дечија симф. ПРВА СЦЕНА (музика, Ринге,ринге, раја – Горан Бреговић, подиже се завеса, прасићи, јеж и дабар играју) -музика престаје када мама долази на сцену, јеж и дабар одлазе у шуму Ринге, ринге... МАМА ГИЦА: Децо! Гицко, Јоцко, Буцка! ГИЦКО, ЈОЦКО, БУЦКА: Молим, мама? МАМА ГИЦА: Дођите да ручате. Али прво оперите руке. (Перу руке, једу.) МАМА ГИЦА: А, сада пажљиво слушајте шта ћу да вам кажем. Ви сте довољно одрасли да можете сами да се бринете о себи и да сами налазите храну. ГИЦКО, ЈОЦКО, БУЦКА: А шта то значи, мама? Зар ми нећемо више живети са тобом? МАМА ГИЦА: Не, децо! Желим да почнете да радите и да будете сналажљиви, а не да ја о свему бринем. ГАСИ СЕ СВЕТЛО И ОДМАХ ПАЛИ!

9 ДРУГА СЦЕНА (Коло Грлица-из балета Охридска легенда- Коло „Грлица“ када се утишају прасићи разговарају) ГИЦКО, ЈОЦКО, БУЦКА (једно другом): Где ћемо сада? ЈОЦКО: Па, једино у шуми има хране. БУЦКА: У шуми је вук, па ће нас појести. ГИЦКО: Хајде, да се договоримо да направимо кућице. ЈОЦКО И БУЦКА: То је одлична идеја. ЈОЦКО: Ја сам најмлађи и најслабији, па ћу направити кућицу од сламе. Биће ми лепо у њој, а и заштитићу се од вука. БУЦКА: Твоју кућицу ће вук лако одувати. Ја ћу направити кућицу од дрвета. А то је чврста кућа. ГИЦКО: Ха, ха, ха! Те ваше кућице су ништа за вука. Обе ће срушити и ви ћете, ипак побећи код мене, да се сакријете. Јер ја ћу направити кућицу од цигала. Вук може само да обилази око ње. СВИ: Идемо на посао! СПУШТА СЕ ЗАВЕСА!

10 ТРЕЋА СЦЕНА (Коло Грлица-из балета Охридска легенда- Коло „Грлица“ док се подиже завеса, на сцени су постављене кућице и дрво. Крај сваке кућице стоји прасе. Крај сламнате Јоцко, крај дрвене Буцко и крај платна са осликаном собом Гицко. Јоцко и Буцко су наслоњени на своју кућицу и уживају а Гицко ради. Престаје музика и Гицко говори текст) ГИЦКО: Јадан ја. Морам све сам да радим: да носим цигле, да зидам. Било би боље да смо сви правили једну кућу, па да буде пре готова. Коло „Грлица“ (Коло Грлица-из балета Охридска легенда- ЗАМРАЧЕЊЕ!

11 (музика - С.Прокофјев „Пећа и вук“, Вук
ЧЕТВРТА СЦЕНА (музика - С.Прокофјев „Пећа и вук“, Вук прасићи су уплашени када чују музику и беже код Гицка у кућицу од цигала.) Када престане музика вук говори: ВУК: Срео сам пријатеља зеца и он ми је рекао да су у шуму дошли неки прасићи. И да су чак и куће направили. Морам да их видим. Много сам гладан. Неколико дана нисам ништа јео. Вук корача Ево, види се нека кућица. Чини ми се да је од сламе. (Загледа је.) Баш је лепа! (звони) Звоно динг-донг Звоно динг-донг Звоно динг-донг Ко живи у овој кућици? (звони) Звоно динг-донг Рушење куће Отворите, или ћу је срушити! Сада ћу да дунем, па ће слама да одлети. (звук дувања и експлозија) (Кућица нестаје са сцене,“сруши се“.) Па ово је превара! (Иде даље. (музика ) Вук корача Угледа другу кућу.) Како је лепа ова кућа! А и чврста је, од дрвета. Ако не успем на превару, намучићу се да је срушим. (звони) Звоно динг-донг Звоно динг-донг Звоно динг-донг Прасићи, да ли сте у кући? (звони) Звоно динг-донг Ја сам ваш пријатељ… И ова кућа је празна. Прошетаћу још по шуми. Можда ћу да их сретнем. Вук корача Ево још једне куће. Аха , сигурно су ту прасићи. Али ја овде немам никакве шансе! Ово је права кућа направљена од цигала.(звони) Звоно динг-донг Ко живи у овој кући?

12 ПЕТА СЦЕНА (музика Мађарска игра бр.5 - Ј.Брамс) Мађарска игра ПРАСИЋИ: Три прасета! прасићи су уплашени, трче по кућици од цигала, грле се, цвокоћу и уплашено Када престане музика разговарају: ЈОЦКО И БУЦКА: Јао, појешће нас вук! ГИЦКО: На бојте се . Ово је тврда кућа. ВУК: Отворите вашем великом пријатељу, да вам испричам велику новост. ПРАСИЋИ: Само ти, Вуче причај. Чујемо ми и кроз прозор. ВУК: Волите ли да једете репу? ПРАСИЋИ: Волимо, али не знамо где је има. ВУК: Иза ове куће име велика њива, па ћемо ујутро отићи да начупамо репу. ПРАСИЋИ: А у колико сати­? ВУК: У шест сати. ПРАСИЋИ: Договорено. ЗАМРАЧЕЊЕ!

13 ( осветљење, хргање и гроктање)
ШЕСТА СЦЕНА ( осветљење, хргање и гроктање) Хркање (Звук аларма на будилнику. Будилник Хркање Грицко се буди а остали и даље спавају, одлази брзо на њиву, начупа репу и бежи у кућу.)сви се буде и једу, долази вук Вук корача Звоно динг-донг (звони) ВУК: Прасе, јеси ли устало? ГИЦКО: Е, мој вуче, ја сам већ био да начупам репе и ми већ доручкујемо. ВУК: Ниси друг што си ме преварио! Кажи ми, да ли волиш да једеш јабуке? ГИЦКО: Обожавам велике црвене, али не знам где их има. ВУК: Има једна велика јабука иза куће, па да се договоримо да идемо ујутро да наберемо јабуке. ГИЦКО: Важи, а у колико сати? ВУК: У седам сати. ГИЦКО: Договорено. (Буцки и Јоцку) Али, ја ћу устати раније и отићи да наберем јабуке. ЗАМРАЧЕЊЕ!

14 (осветљење, хргање и гроктање)
СЕДМА СЦЕНА (осветљење, хргање и гроктање) Хркање Хркање Будилник (Звук аларма на будилнику Грицко се буди а остали и даље спавају, одлази брзо до дрвета да бере јабуке. Док бере јабуке пришуња му се вук, Вук корача ВУК: Добро јутро, прасе. ГИЦКО: (Крије се иза дрвета) Добро јутро, Вуче! Па, ти си се опет успавао. Хоћеш да ти бацим једну јабуку? ВУК: Хоћу, ону велику, црвену. ГИЦКО: Хватај, Вуче! (Баца јабуку далеко.) ВУК: Ау, ау, ау, … (музика Коло Грлица ) Коло „Грлица“ Гицко бежи у кућу.

15 (хркање прасица) улеће Гицко
ОСМА СЦЕНА (хркање прасица) улеће Гицко Хркање ГИЦКО: Ево, браћо, јабука и добро затворите врата јер сам опет преварио Вука. Вук корача ВУК: (музика) Зашто си ме опет преварио? ГИЦКО: Ја нисам крив. Ти си ,Вуче, спораћ! ВУК: Доста је било преваре. Хајде да се другарски договоримо да идемо сутра на сајам у град. Тамо има много лепог да се види. Ти ме чекај испред града,јер се ја много плашим људи. Буди тамо у осам. ГИЦКО: Важи, Вуче! (За себе.) Опет ћу га преварити. Идем ја пре њега да баш видим да ли је на сајму тако лепо. ЗАМРАЧЕЊЕ!

16 ОСВЕТЉЕЊЕ! (звуци САЈМА) ЈЕЖ И ДАБАР ПОСТАВЉАЈУ ТЕЗГУ.
хркање будилник ДЕВЕТА СЦЕНА ОСВЕТЉЕЊЕ! (звуци САЈМА) ЈЕЖ И ДАБАР ПОСТАВЉАЈУ ТЕЗГУ. Долази Гицко. Сајам ГИЦКО: Стварни је Вук био у праву. Овде има много лепих ствари. Купићу ову канту, јер ми треба за воду. Могу, ударајући по њој, да уплашим Вука. (музика) Јеж и дабар беже у шуму и руше тезгу. ) Ево га! (Лупа по канти.) ВУК: Ау, ау, ау … (Бежи.) Вук корача Лупање канти (музика Коло Грлица ) Гицко бежи у кућу. Коло „Грлица“

17 ДЕСЕТА СЦЕНА ГИЦКО: Стигао сам, браћо! Сада се пазите јер је Вук је много љут. Вероватно ће покушати да уже у кућу, јер сам га опет преварио. ВУК: (музика) (звук лупање по вратима) Вук корача Вук лупа... Отворите врата! Ако нећете да отворите, ја ћу ући кроз димњак, и појешћу вас! ГИЦКО: Браћо, брзо угрејмо воду, па нека се Вук опече. (Вук пропада кроз димњак у врелу воду.) ВУК: Ау, ау, ау… (вук бежи) ПРАСИЋИ: (музика Ко се боји вука још, вука још) (излазе на ливаду, прилазе и јеж и дабар и сви заједно певају и играју) Ко се боји вука још...

18 ЈЕДАНАЕСТА СЦЕНА (мама долази на сцену) ПРАСИЋИ: Мама, мама, ми смо се вратили! МАМА : Па где сте били, моја добра децо? ЈОЦКО: Били смо у шуми и направили кућице! БУЦКА: Сазнали смо где има хране! ГИЦКО: Надмудрили смо вука ! МАМА: Ја сам знала да сте ви паметни и храбри и да ћете се снаћи. А сада, дођите да вас мама почасти. Ко се боји вука још... (музика Ко се боји вука још, вука још) СПУШТА СЕ ЗАВЕСА!

19 Дечија симф. Ринге, ринге... Коло „Грлица“ Вук Вук корача Звоно динг-донг ТИШИНА! Рушење куће Мађарска игра Хркање Будилник Сајам Вук лупа... Ко се боји вука још...


Скинути ppt "ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА ТРИ ПРАСЕТА ОШ"МАРИЈА ТРАНДАФИЛ" ВЕТЕРНИК."

Сличне презентације


Реклама од Google