Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

OGRADA.

Сличне презентације


Презентација на тему: "OGRADA."— Транскрипт презентације:

1 OGRADA

2 Bio jedan mali dječak koji je imao je lošu narav
Bio jedan mali dječak koji je imao je lošu narav. Otac mu je dao vreću punu čavala i rekao mu da svaki put kad pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom, ukuca jedan u ogradu.

3 Prvoga je dana dječak ukucao 37 čavala
Prvoga je dana dječak ukucao 37 čavala. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci on je naučio kontrolirati svoj bijes i broj zakucanih čavala se smanjivao. Otkrio je da je lakše kontrolirati svoju narav, nego zakucavati čavle u ogradu.

4 Otišao je ocu i rekao mu kako toga dana nije pobjesnio.
Napokon je osvanuo dan u kojem dječak nije nijedan čavao zakucao u ogradu. Otišao je ocu i rekao mu kako toga dana nije pobjesnio.

5 Otac mu je tada rekao: Svakoga dana kada uspiješ kontrolirati svoje ponašanje, iz ograde iščupaj po jedan čavao. Dani su prolazili i jednoga je dana dječak bio u stanju kazati svom ocu da je izvadio sve čavle.

6 Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde.
Tada mu je rekao:

7 Dobro si to uradio, sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi.
Ograda više nikad neće biti ista. Kada u bijesu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi.

8 Možeš čovjeka ubosti nožem i izvući nož i poslije toga nije važno koliko puta kažeš da ti je žao, rane ostaju. Verbalna rana je isto toliko bolna kao i fizička. Prijatelji su zaista vrlo rijedak dragulj, oni čine da se smiješiš, ohrabruju te da uspiješ u nečemu, oni su spremni da te saslušaju, da podijele tvoju bol, imaju lijepe riječi za tebe i uvijek im je srce otvoreno za tebe.

9 TI SI MOJ PRIJATELJ I JA SAM TIME POČAŠĆEN.
Molim te, oprosti mi ako sam ikada napravio rupu na tvojoj ogradi.

10 Za kraj: “Jedna lijepa stvar u prijateljstvu je spoznaja kome možeš povjeriti tajnu.”
(Alessandro Manzoni)


Скинути ppt "OGRADA."

Сличне презентације


Реклама од Google