Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

KAKO JE MOSKVA POSTALA TREĆI RIM

Сличне презентације


Презентација на тему: "KAKO JE MOSKVA POSTALA TREĆI RIM"— Транскрипт презентације:

1 KAKO JE MOSKVA POSTALA TREĆI RIM
Za postanak Ruske imperije ključni datum je 11. maj 330. godine n.e. kada je rimski imperator Konstantin odlučio da nova prestonica carstva bude na Bosforu u Konstantinopolju (Sinonim: Carigrad a danas Istanbul). Tako je Konstantin oporezovao robu koja se kretala između Evrope i Azije; Vizantija (istočno rimsko carstvo) je tako verovatno i dobila ime kao kovanica (viza)ntija – što znači prolaz, prolaznina.. “Vizantija nikad nije postojala” – tvrdi Dr. Jovan Deretić; “Ime Vizantija se prvi put pominje tek 1547 god. Od strane Nemačkog istoričara Hieronimusa Volfa, a do tad se ta država prosto nazivala ROMEJA (rimsko carstvo) – a to su u stvari bile srpske teritorije pod Rimom..cela ova izmišljotina delo je Vatikana da sakrije pravu srpsku istoriju” – kaže Deretić ↓ ↓ ↓ Obratite pažnju da je najkraći put Konstantinopolj - Rim išao preko današnje Albanije. Ovaj put će obezbeđivati rimski plaćenici kasnije nazvani - cincari. Upalite zvučnike Teritorija Vizantije ← na vrhuncu svoje ← veličine tokom vladavine Justinijana I, 550 god. n.e. Konstantinopolj je tako postao Drugi Rim..

2 Konstantinopolj je tako postao sedište najvećeg zlatnog fonda koji je izdavao i tada najtraženiji i najpouzdaniji novac – bizant (bezant). Fondo je radio i kao banka i davao je pozajmice svom hrišćanskom “stadu” - građanima. Ali zbog sve većih sukoba i otimačine čuvara fonda i trgovaca, „stado“ je podeljeno na zapadno - latinsko ili katoličko i istočno ili ortodoksno. Tako od tada svako dariva imetkom svoju crkvu.  Među aristokratama okupljenim oko oba fonda (kao banke) nastavljena je i saradnja , ali i ratovi kao čuveni krstaški ratovi.. Godine u vlastelinskim ratovima konačno pada Konstantinopolj (Carigrad) i vizantijska zlatna riznica seli se tada u MOSKVU PRAVOSLAVCI RIMSKA CRKVA (“mosk” na arapskom znači sedište vere) koja postaje nova prestonica istočne ortodoksne crkve; Vizantijski fondo tada je bio pod kontrolom Konstantina IX iz dinastije Paleologa. Na slici dole je njegov tadašnji grb (koji je praktično isti kao današnje “samo sloga srbina spašava”).. ( RASKOL GOD.)

3 S obzirom da je Rusija bila puna zlata, fondo
Tako je Moskva postala novo sedište blaga i novi “Treći Rim”, a Rusija je počela da se razvija sa ovom romanskom riznicom u novu istočnu imperiju.  Kubeta ruske crkve tako podsećaju na živopisne “vizantijske” crkve. Ivan IV Vasilijevič  je  postao  Prvi ruski car (cezar). Njegova žena, Anastasija Romanova ga je kao ćerka jednog rimskog (“Romanskog”) barona uvela u plemićki status i on je uzeo sebi prezime Romanov. Uspostavljanjem kuće Romanovih ova porodica postaje zvanični čuvar blaga Ortodoksne istočne (Pravoslavne) crkve. S obzirom da je Rusija bila puna zlata, fondo se vremenom uvećavao pa su Romanovi postali uskoro najbogatija dinastija na planeti. I mnogi evropski plemići su želeli da se sa njima orode. Rusija je tako sa Romanovima na čelu  riznice i crkve postala najveća imperija na zemlji ikada..  Sa Aljaskom u posedu prostirala se na dve zemljine hemisfere. Anastasija Romanova Car Nikolaj II Romanov streljan je 17. jula 1918, sa suprugom i petoro dece; Carević Aleksej (na slici desno od Cara) streljan je sa 13 godina iako je bio toliko bolestan da nije mogao da hoda, već ga je otac, Car Nikolaj nosio u naručju do smrti; Njihovi dželati, poput komandanta Jurovskog ili vojnika Vojkovskog, danas (2014) imaju "svoje" ulice, parkove, metro-stanice... je umrla od trovanja 1560., a veruje se da je otrov bio namenjen Ivanu. Od tada se on menja u svojoj vladavini i dobija nadimak Grozni.

4 BANKARI ROTŠILDI – VEKOVIMA GLAVNI PROTIVNICI RUSIJE
Kada je nakon žestokih porodičnih sukoba u trgovini tada prva nacionalna država Francuska  formirala Ligu iz Kabre i vojno razbucala podmuklu venecijansku družinu i njihovu državu,  članovi porodica iz ovog kartela su migrirali ka Nemačkoj i Engleskoj menajući imena i prezimena i noseći svoje zlato. Osnivanjem Bank of England krajem 17. veka uspeli su da se konsoliduju kao novi trgovački kartel sa sedištem u Londonu. Njihova glavna sveštenička (hrišćanska) vojska za političke smicalice postaje poseban red u rimokatoličkoj crkvi – jezuiti koji su se u ovu crkvu sve više infiltrirali. Danas imaju i svoga papu Franciska (Franju). Da upravlja novcem iz ovog fonda u Londonu i plasira ga na svetskom tržištu zadatak je dobila nemačka porodica Rotšild (ranije Bauer). I naravno da oni od samog početka nisu mogli da podnesu rusku imperiju i njihov konkurentni moskovski zlatni fondo. Carska Rusija je bila okosnica svih evropskih saveza protiv ove preobučene „zmije“ koja je izmilela iz vatikanskog legla i sa venecijanskim trgovcima se uselila  krišom u London. Zato je Rusija vekovima bila neprijatelj Velike Britanije broj jedan. SOLOMON ROTŠILD JE DEDA ADOLFA HITLERA PREMA VELIKOM BROJU IZVORA.. NAPOLEONOV PORAZ I RUSKO USPOSTAVLJENJE NOVE FRANCUSKE MONARHIJE Jezuiti iskorišćavaju Napoleona gurajući ga u rat protiv Rusije (da ukrade zlato) koji on gubi i Ruska vojska ulazi u Pariz i uskoro uspostavljaju novu monarhiju Luja XVIII. Napoleon, shvativši da je iskorišćen u memoarima piše: „Jezuiti su vojna organizacija, a ne religizni red ... Cilj ove organizacije je apsolutna, despotska moć da se kontroliše svet voljom jednog čoveka ". U Londonu su zbog ovoga bivše venecijanske lihvarske hijene pobesnele. Izgubiti kontrolu nad Francuskom kao moćnim britanskim saveznikom u ratovima koji su trebali tek da se odigraju bio je ogroman gubitak. Još gore, ovu veliku državu je sada kao svog saveznika prišio smrtni neprijatelj – Ruska imperija..

5 KAPITULACIJA RUSIJE NA BERLINSKOM KONGRESU 1878 g.
Iako je tek pobedio Tursku u ratu i proterao Turke sa Balkana, Ruski Car Aleksandar II Romanov kapitulira - prihvata uslove Britanije koja dominira na kongresu, između ostalog prihvatajući da pravoslavni Srbi iz Bosne budu pod Austrougarskom vlašću i da ne mogu da se ujedine sa nezavisnom Srbijom; Istorija Srbije se nakon ovog kongresa drastično falsifikuje i sve ono što je bilo pre, za Zapad više ne postoji i u današnjoj istoriji koju kontroliše masonerija  smatra se nebitnim. Istoriju Srba od tada su preuzeli da pišu naši “dragi” i “večiti” saveznici Britanci i Francuzi. CARSKA RUSIJA NAJVIŠE DOPRINOSI STVARANJU JEDINSTVENE S.A.D. !! Ovo je tabu tema današnje američke istorije. Na slikama dole su Car Aleksandar II i američki predsednik Abraham Linkoln → → →

6 Otac Jakob i sin Natanijel Rotšild,
Još jedan neoprostiv politički udarac Britaniji napravio je car Aleksandar II kada se upleo u građanski rat u SAD koga su upravo inicirali iz Londona nastojanjem da podele Ameriku i oslabe vlast Linkolna. Rotšildi su očekivali da im Linkoln zatraži novčanu pozajmicu kako bi rat zaustavio i očuvao konfederaciju, ali to se nije dogodilo, jer je Linkoln novac za rat našao na drugom mestu. U stvari sam je počeo da ga emituje i ta emisija novca je bila bazirana verovatno na ogromnoj zlatnoj pozajmici iz Rusije. Još gore - emitovao je dolare bez referentne kamate. I to je bio neoprostivo težak udarac za prodavce novca (magle) Rotšilde. U  Londonu su bili spremni da uključe i britansku i francusku vojsku na strani američkih južnjaka,  ali je Car Aleksandar  II poslao bojne brodove na dokove Njujorka i San Franciska kako bi pomogao Linkolnu. U strahu od sukoba sa SAD i Rusijom, ratni huškači iz City of London su morali da se povuku. Tako je stvaranju jedinstvene SAD najviše doprinela carska Rusija. I ovo se u američkoj istoriji prikriva. Ali, Linkoln i Aleksandar II su ovim sebi potpisali smrtne presude ! Otac Jakob i sin Natanijel Rotšild, Su danas dva najmoćnija čoveka sveta. Kada otac siđe sa scene, imperiju će naslediti sin – tako familija funkcioniše od svojih početaka. Interesantno da je ova satanistička, bankarska “zmija iz Londona” , koja danas praktično vlada celim svetom, tokom viševekovne istorije uspešno likvidirala sve Careve, predsednike i druge bankare – konkurente ; Danas je cela planeta u dužničkom ropstvu ka njima, što je tabu - iako svetska tema broj 1 ! To govori o njihovoj moći danas, hipnotisanosti čovečanstva i našem strahu od vladara iz senke. - I LINKOLNA I KENEDIJA - Legendarne, poštene američke predsednike, likvidirali su bankari ! (Kenedi je doneo uredbu da dolar štampa država a ne Rotšildov FED) NEVIDLJIVO ZLO KOJE KREIRA ISTORIJU SVETA POSLEDNJIH VEKOVA:   Ratnohuškači iz Londona ovakav razvoj događaja nisu mogli da podnesu. Zato je aprila 1866., samo godinu dana nakon što je izvršen atentat na Likolna, i ruski car došao pod udar komunističkih atentatora, ali je na kraju ubijen bombom tek 1881 godine..

7 -pps spotovi sledeće generacije-
I BIZMARK JE SHVATIO KO JE GLAVNI PROBLEM U SVETU Da se uzročnik i podstrekivač ratova u Evropi i SAD nalazi u Londonu, zaključio je i nemački kancelar Oto Fon Bizmark kada je 22. oktobra 1873.  objavio sporazum tri najveća svetska monarha -  Franca Jozefa, Cara Austrougarske, ruskog Cara Aleksandra II i nemačkog Cara Vilhelma. Napravljen je trojni savez, poznat kao Liga Tri Cara. -pps spotovi sledeće generacije- SP novembar 2014 Liga je imala četiri glavna cilja: služila bi kao zajednička odbrana od rastućeg komunizma koji je počeo da se pojavljuje u Evropi od 1848. (a kreirali su ga i širili jezuiti);  Sporazum među članovima Lige bi nalagao da se u svakom među-imperijalnom konfliktu maksimalno nastoji izbeći oružani sukob i da se svi sporovi rešavaju diplomatski; Da se suprotstave širenju francuske moći (tada već obezglavnjene države kojom su potajno upravljali Rotšildi) i da se spreči britansko uplitanje u unutrašnje stvari zemalja u nastojanju da iznutra vrše državne prevrate... I, “LIGA TRI CARA” JE MORALA DA BUDE RASTURENA (KAO I SVE TRI IMPERIJE).. ŠTO SU ROTŠILDI KASNIJE I USPELI !

8 UNIŠTENJE RUSIJE 1917. JE NAJVEĆA OPERACIJA BRITANSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE U ISTORIJI
Danas je poznato i dokazano, da su Lenjin i Trocki bili agenti zapadnih bankara, i da je engleska obaveštajna služba imala razvijenu mrežu u carskoj Rusiji. Oktobarska revolucija je režirana od Rotšilda i Rokfelera van svake sumnje; Cilj je bio – rešiti se jedine ozbiljne konkurencije ! Lenjin i Hitler igraju šah, portret stvarnog događaja iz Beča 1909 god. Kada su obojica bili na “obuci” kod jezuitskog generala (“crnog Pape”)

9 PRELOMNI DOGAĐAJ NOVIJE ISTORIJE SVETA – KURSKA BITKA, ISTOČNI FRONT
Kurska bitka (jul-avg 1943 god.), najveći oružani sukob u istoriji, sa preko 1,3 miliona poginulih vojnika na obe strane, za 14 dana !..To je bila prelomna bitka celog II svetskog rata. Englezi, iako sve znaju unapred (dešifrovanjem nacističkih radio komunikacija u Blečli Parku), ne javljaju SSSR-u ništa, iako ceo rat “visi” na tankoj niti; Sovjetima su bile dostavljene tajne saznate preko Blečli Parka..ali tek pošto ih je ukrao njihov špijun Džon Kernkros (John Cairncross) ; Verovatno najveći špijun II svetskog rata malo je poznat; Čovek koji je promenio noviju istoriju ! DA SU NACISTI DOBILI KURSKU BITKU, KO ZNA KAKO BI SE RAT DALJE ODVIJAO.. ZAKLJUČAK - NEKO MOĆAN JE HTEO DA SSSR IZGUBI RAT ? Za britance je on “izdajnik”.. Iako je pomogao presudno da se pobedi nacizam ! ZA SVET BEZ FAŠIZMA ZASLUŽNA JE PRAKTIČNO SAMO RUSIJA ! Za detalje ove priče pogledajte:

10 KO DANAS VLADA RUSIJOM IZ SENKE I KO STOJI IZA PUTINA ?
Na ovo pitanje nema jasnog odgovora, na internetu je vrlo malo izvora na ovu temu. Ali, svi se slažu uglavnom u sledećem; Gorbačov i Jeljcin radili su za zapadne sile. Današnjom Rusijom vlada FSB (bivši KGB) a Putin je munjevito napredovao od relativno sitnog činovnika do lidera ove velike zemlje.. Za više detalja pogledajte ovaj link: Takođe, važno je shvatiti da u borbi bankara za dominaciju danas u svetu zlato ne igra više ulogu kao nekad; Bankari i tako odavno štampaju novac koji nema podlogu u zlatu. Ovako Putina vidi amerikanac Dejvid Dis, umetnik političke satire Danas, novembra 2014 god. Ukrajina zvanično najavljuje opšti rat protiv ruskih snaga, tvrdeći da se “ne boji Ruske vojne moći” (?!)


Скинути ppt "KAKO JE MOSKVA POSTALA TREĆI RIM"

Сличне презентације


Реклама од Google