Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

ЗАДУЖБИНА СТУДЕНИЦА Алумни клуб

Сличне презентације


Презентација на тему: "ЗАДУЖБИНА СТУДЕНИЦА Алумни клуб"— Транскрипт презентације:

1 ЗАДУЖБИНА СТУДЕНИЦА Алумни клуб

2 Алумни клуб Настаје као идеја окупљања садашњих и бивших стипендиста Задужбине Студенице, православних Српкиња и Срба и будуће интелектуалне елите нашег народа. Стипендисти Заджбине, као засигурно најбољи и најуспешнији студенти својих генерација, кроз Алумни клуб се окупљају око идеја филантропије, саборности и љубави према својој отаџбини.

3 Алумни клуб формално је основан лета 2017
Алумни клуб формално је основан лета године, први скуп је одржан у јулу исте године и то на Дану дијаспоре , када су позвани бивши и тренутни стипендисти. Оснивачи Клуба били су стипендисти: Анастасија Костић, Предраг Милошев и Лав Димовић, први председник Алумни клуба, уз огромну подршку директорке Задужбине Славке Драшковић.

4 Исте године (2017) стипендисткиња Анастасија Костић основала је музичку певачку групу "Алумни Студеница", која је уз извођење српских традиционалних песама учествовала на више догађаја националног и културног садржаја. Првобитну поставу певачке групе чинили су Константин и Анастасија Костић, Филип Миливојевић, Милица Петровић, Зорана Петровић и Николај Вуковић. Руководство певачке групе од јула године преузима стипендиста Филип Миливојевић.

5 У сарадњи са Одбором за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Републике Србије, Задужбином Студеница и Студентским клубом Правног факултета, иницирали смо седницу тог Одбора 22. марта године у Малој сали Дома Народне скупштине, на тему “Положај студената српског порекла из региона, који студирају у Србији”. Стипендиста и тренутни потпредседник Алумни клуба, Немања Вучковић, гостовао је поводом тог доагађаја на РТС-у, где је представљен као стипендиста Задужбине Студенице.

6 Јула 2018-те године у просторијама универзитета Сингидунум одржана је, већ традиционална, манифестација Дан Дијаспоре којој су присуствовали  председништвo Задужбине, чланови из целог света као и највиши представници САНУ и Универзитета Србије. Уз мноштво инспиративних говора присутни су имали прилику и да погледају изложбу књига као и промоцију уметника из дијаспоре. На многе је, ипак, најпријатнији утисак оставио Хор Алумни Клуба маестралним извођењем српских изворних песама.

7 7.Јула у пријатној атмосфери ресторана Аероклуб одржано је прво званично окупљање алумниста Задужбине Студеница.  Догађај су увеличали многи алумнисти као и председник Задужбине Г. Мирослав Мајкл Ђорђевић  и потпредседници Славка Драшковић, Мирјана Самарџија и Душица Протић.   Поред прилике да се боље међусобно упознају алумнисти су имали и част да од председништва добију драгоцене савете о будућем раду Алумни Клуба .

8

9 Председништво Алумни клуба Вас позива да постанете део наших група на друштвеним мрежама Facebook и Linkedin


Скинути ppt "ЗАДУЖБИНА СТУДЕНИЦА Алумни клуб"

Сличне презентације


Реклама од Google