Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Завод за унапређивање образовања и васпитања

Сличне презентације


Презентација на тему: "Завод за унапређивање образовања и васпитања"— Транскрипт презентације:

1 Завод за унапређивање образовања и васпитања
Весна Стевуљевић, ОШ Коста Абрашевић, Ресник Бојана Стевановић, ОШ Коста Абрашевић, Ресник Снежана Марјановић, ОШ Коста Абрашевић, Ресник ИСТОРИЈА, БИОЛОГИЈА, ИНФОРМАТИКА Плодни полумесец (пети разред основне школе) Аутори: Наставни предмет: Тема: Узраст: Кликните овде за унос приказа часа у Word документу! Креативна школа 2011/12.

2 Сиже рада Рад, ПЛОДНИ ПОЛУМЕСЕЦ, обрађује државе Старог Истока кроз три корелативна часа. Осмишљен је као корелација историје и биологије, из примену информатичких знања у дигиталном кабинету. Три часа утврђивања градива кроз које се развија критичко мишљење и знање чини трајним и корисним .

3 НАПРЕД, СРЕЋНИ ИСТРАЖИВАЧИ!
Од дана рођења непрекидно сте истраживали свет око вас. Ваша прва открића била су мала, али необично важна. Својим очима открили сте прсте на ногама и на рукама, а прстима открили сте ваш нос, уши и друге тако важне ствари. Помоћу мозга ви стално још од првих дана истражујете свет. У почетку то је био мали свет — само ви и ваш креветац. Међутим, тад свет је растао из дана у дан. Ваш стан и суседство, школа и место у коме се налазите, ваша држава и друге државе, читави свет, прошлост и садашњост — све је то постало саставни део вашег света. Наравно, нисте ви све то истраживали сами. Искористили сте знање које су вам хиљадама година остављали истраживачи. Неки су пронашли нове земље преко океана; неки су копали дубоко кроз Земљину кору. Неки су истраживали жива бића на Земљи; неки су испитивали живот из прошлости, који је већ нестао. Неки су се спремили да путују у далеке просторе космоса ... Превео др Мирко Марковић Херман и Нина ШНАЈДЕР

4 ОРГАНИЗАЦИЈА ЧАСОВА ДРУГИ ЧАС ПРВИ ЧАС ТРЕЋИ ЧАС Стандарди

5


Скинути ppt "Завод за унапређивање образовања и васпитања"

Сличне презентације


Реклама од Google