Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

GLAVNI GRADOVI JUŽNE AMERIKE

Сличне презентације


Презентација на тему: "GLAVNI GRADOVI JUŽNE AMERIKE"— Транскрипт презентације:

1 GLAVNI GRADOVI JUŽNE AMERIKE
Maja Galić 6.b 2012./2013.

2 U Južnoj Americi ima 14 glavnih gradova, a to su: Asunción, Bogotá, Brasília, Buenos Aires, Georgetown itd.

3 Asunción Asunción je glavni i najveći grad Paragvaja. Zvan je i Majkom gradova, jer su iz njega odlazile kolonijalne ekspedicije u druga područja.

4 Bogotá Bogotá službenog imena Bogotá, D.C., također nazvan Santa Fe de Bogotá, glavni grad je Kolumbije. Najveći i najmnogoljudniji grad u državi sa stanovnika.

5 Brasília Brasília ili Brazilija je glavni grad Brazila. Smješten je u saveznom distriktu Distrito federal na središnjoj 1000 metara visokoj visoravni Planalto cental, unutar savezne države Goias.

6 Buenos Aires Buenos Aires glavni je grad Argentine, a ujedno i njen najveći grad i luka te politički, ekonomski i kulturni centar zemlje.

7 Caracas Caracas je glavni i najveći grad Venezuele. Nalazi se u sjevernom dijelu države u distriktu Distrito Capital, ali se proširio i na četvrti Chacao, Baruta, Sucre, i El Hatill na sjeveru federalne države Miranda.

8 Georgetown Georgetown je glavni grad Gvajane. Nalazi se na Atlantskom oceanu na ušću rijeke Demerara. Grad je administrativni i gospodarski centar Gvajane. U njemu je sjedište zajenice karipskih država CARICOM.


Скинути ppt "GLAVNI GRADOVI JUŽNE AMERIKE"

Сличне презентације


Реклама од Google