Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

7.3. Oblikovanje teksta na slajdovima

Сличне презентације


Презентација на тему: "7.3. Oblikovanje teksta na slajdovima"— Транскрипт презентације:

1 7.3. Oblikovanje teksta na slajdovima
7. IZRADA PREZENTACIJA 7.3. Oblikovanje teksta na slajdovima

2 Vježba 1 1. Napravi prezentaciju koja se sastoji od četiri slajda. Prvi slajd je Naslovni slajd s naslovom HRVATSKI OTOCI. 2. Drugi slajd je oblika . U područje okvira naslova upiši Otočje Brijuni, a u okviru za tekst upiši: • Čine 3 veća otoka i 12 manjih otočića, smješteni na jugozapadnom dijelu obale Istre. 3. Treći slajd je također oblika te u području naslova upiši Otok Krk. U okviru za tekst upiši sljedeće: • Najveći otok u Hrvatskoj koji je s kopnom povezan mostom. Za hrvatsku kulturu značajan je po Bašćanskoj ploči te frankopanskim dvorcima. 4. Četvrti slajd je oblika . U područje okvira naslova upiši Otok Cres, a u okviru za tekst s lijeve strane upiši: • Kvarnerski otok poznat po svojim starim zidinama, Valonskom zapisu na glagoljici te po BJELOGLAVOM SUPU. U okviru za tekst s desne strane upiši: • Otok je dijelom goli kamen, a dijelom prikriven borovom i hrastovom šumom. 5. Na cijelu prezentaciju primijeni temu . 6. Spremi prezentaciju pod nazivom Hrvatski otoci.

3

4 Oblikovanje teksta

5 Vježba 2 Na naslov HRVATSKI OTOCI na prvom naslovnom slajdu primijeni sljedeće oblikovanje teksta: podebljaj, nakosi i dodaj sjenu.

6 Vrste fonta u okviru Teme

7 Vježba 3 Unutar prezentacije primijeni stil teksta te boju unutar teme postavi na Na drugom slajdu naslov prikaži zelenom bojom. Na trećem slajdu naslov prikaži narančastom bojom. Na četvrtom slajdu naslov prikaži crvenom bojom.

8 MIJENJANJE STILA GRAFIČKIH OZNAKA
Vježba 5. Na drugom slajdu grafičku oznaku promijeni u Na trećem slajdu grafičku oznaku promijeni u Na četvrtom slajdu grafičku oznaku promijeni u

9 MIJENJANJE PROREDA Vježba 6
Na trećem slajdu prored postavi na tri točke. Na četvrtom slajdu prored postavi na dvije točke, a veličinu slova prikaži s 24 točke.

10 NAČIN PRIKAZA SLAJDOVA

11 Prezentacijski prikazi
NORMALNO DIJAPROJEKCIJA F5 ili SHIFT +F5 ALATNA TRAKA ZA SORTIRANJE SLAJDOVA

12 Provjera usvojenosti znanja
1. Koje su osnovne naredbe za promjenu stila teksta? 2. Kako možeš dodati sjenu određenom tekstu? 3. Može li se zamijeniti vrsta slova u cijeloj prezentaciji? 4. Kako možeš promijeniti boju teksta u okviru? 5. Gdje se nalaze gumbi za izbor prikaza naših slajdova? 6. Koje vrste prikaza slajdova poznaješ?

13 Vježba U prezentaciji Hrvatski otoci dodaj na drugo mjesto novi slajd oblika U području naslova upiši Kvarner. U okviru sadržaja unesi tekst: Otok Krk Otok Lošinj Otok Silba Otok Cres Otok Pag Otok Rab Svaki otok prikaži drugom bojom, tekst podebljaj i dodaj sjenu. Prored postavi na dvije točke. Grafičke oznake promijeni u U temi primijeni boje u i slova (Font) u Otvori Alat za sortiranje slajdova te usporedi svoj zadatak s rješenjem


Скинути ppt "7.3. Oblikovanje teksta na slajdovima"

Сличне презентације


Реклама од Google