Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

БЕСМРТНОСТ ДУШЕ.

Сличне презентације


Презентација на тему: "БЕСМРТНОСТ ДУШЕ."— Транскрипт презентације:

1 БЕСМРТНОСТ ДУШЕ

2 До пада у гријех човјек је био слободан и бесмртан душом и тијелом
До пада у гријех човјек је био слободан и бесмртан душом и тијелом. Послије гријеха наступила је промјена човјекових сила и чула. Гријех је затамнио многе силе и способности првобитног човјека. Прва промјена, која долази са гријехом, јесте смрт. Смрт је раздвајање душе од тијела. Послије смрти, кад душа напусти тијело, тијело се враћа у земљу од које је и узето.

3 једино и може задовољити Богом.
Пошто душа води своје поријекло директно од Бога, душа се враћа своме Творцу. Она је бесмртна. Бог је човјека створио боголиким и у тој боголикости оставио тежњу за бесмртношћу. Зато се бесмртност једино и може задовољити Богом.

4 Циљ човјековог постојања
Бог је створио видљиви свијет за шест дана, а на крају човјека. Човјек је спој материје и духа. Створивши човјека на крају стварања, Бог поставља и циљ круни овоземаљских створења.

5 Циљ човјека састојао се у уподобљавању
Богу и привођења свега, све материје, БОГУ. Пошто је створен по лику Божијем, човјеку су дароване способности за остварење постављеног циља.

6 Поријекло и јединство рода људског
По учењу Св. писма Бог је на почетку створио један брачни пар. Имена њихова су Адам и Ева, они су наши прародитељи, а ми међусобно браћа. Адаму и Еви дат је благослов размножавања: Рађајте се и напуните земљу. У грађи људи не постоји разлика.

7 Њихова дјелатност има исте ознаке
Њихова дјелатност има исте ознаке. Људи се рађају од људи и у основи су исти, могли су постати једино од заједничког претка.

8 По уџбенику за 8.разред ПРЕЗЕНТАЦИЈУ УРАДИО:
БОГОЉУБ ЈОВИЧИЋ


Скинути ppt "БЕСМРТНОСТ ДУШЕ."

Сличне презентације


Реклама од Google