Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Бесмртност душе.

Сличне презентације


Презентација на тему: "Бесмртност душе."— Транскрипт презентације:

1 Бесмртност душе

2 Истински разумјети учење Цркве о бесмртности душе неминовано захтјева познање учења о човјековом стању. Прва промјена,која долази са гријехом,јесте СМРТ. Смрт је радвајање душе од тијела. Послије смрти, кад душа напусти тијело, тијело се врљаћа у земљу од које је и узето.

3

4 Пошто душа води своје поријекло директно од Бога,душа се враћа своме Творцу. Душа је бесмртна.
Бог је човјека створио боголиким и у тој боголикости остaвио тежњу за бесмртношћу. Зато се бесмртност једино и може задовољити Богом.

5 Циљ цовјековог постојања

6 Бог је створио видљиви свијет за 6 дана,на крају човјека.
Човјек је спој материје и духа. Створивши цовјека на крају стварања,Бог поставља и циљ круни овоземаљски живот. Циљ човјека састојао се у уподобљавању Богу и привођења свега,све материје Богу. Уподобљавање човјека Богу састоји се у правилном развијању и употребљавању способности добијених у постизању божанског савршенства.

7 Поријекло и јединство рода људског
По учењу Св. писма Бог је на почетку створио један брачни пар. Имена њихова су Адам и Ева, они су наши прародитељи, ми смо међусобно браћа. Адаму и Еви дат је благослов размножавања:Рађајте се и напуните земљу. људи се рађају од људи и у основи су исти,могли су постати једино од заједничког поретка.

8

9 Радио:Марко Тица VIII1


Скинути ppt "Бесмртност душе."

Сличне презентације


Реклама од Google