Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

LOGISTIKA mr.sc. Hrvoje Budić, viši predavač E -

Сличне презентације


Презентација на тему: "LOGISTIKA mr.sc. Hrvoje Budić, viši predavač E -"— Транскрипт презентације:

1 LOGISTIKA mr.sc. Hrvoje Budić, viši predavač E - mail:hbudic@vup.hr
Vrijeme konzultacija: utorak 12h – 14h

2 LITERATURA Obvezna: 1. Segetlija, Z.: Uvod u poslovnu logistiku, Ekonomski fakultet Osijek, Osijek, 2002. 2. Segetlija, Z.: Uvod u poslovnu logistiku, 2. izmijenjeno i dopunjeno izdanje, Ekonomski fakultet Osijek, Osijek, 2008. 3. Segetlija, Z.: Uvod u poslovnu logistiku, 3. izmijenjeno i dopunjeno izdanje, Ekonomski fakultet Osijek, Osijek, 2013. Dopunska: 1. Ferišak, V. : Nabava:Politika-strategija-organizacija-management, 2. izmijenjeno i dopunjeno izdanje, vlastita naklada, Zagreb, 2002. 2. Šamanović, J.: Logistički i distribucijski sustavi, Ekonomski fakultet Split, Split,1999. 3. Žugaj,M.,Strahonja, V.: Informacijski sustavi proizvodnje, Informator, Zagreb.

3 SADRŽAJ KOLEGIJA LOGISTIKA
Gradivo iz kolegija logistika sastoji se od 5 dijelova: 1) TEMELJI POSLOVNE LOGISTIKE U ovome poglavlju poći ćemo od: POTREBA UVOĐENJA POSLOVNE LOGISTIKE, SVRHE POSLOVNE LOGISTIKE I POTICAJA ZA NJEZINO UVOĐENJE, POJMA I ZNAČENJA POSLOVNE LOGISTIKE, TE SUSTAVNOGA PRISTUPA KAO OSNOVE LOGISTIČKE KONCEPCIJE. OVDJE ĆE SE PRIKAZATI I LOGISTIČKI SUSTAVI, TE SADRŽAJ POSLOVNE LOGISTIKE UNUTAR DRUGIH POSLOVNIH FUNKCIJA PODUZEĆA.

4 Ovo poglavlje vezano je za obilježja logističke koncepcije.
SUSTAVNI SE PRISTUP KONKRETIZIRA U NAČINU PROMATRANJA LOGISTIČKIH PROBLEMA I U SHVAĆANJU POJEDINIH I UKUPNIH LOGISTIČKIH TROŠKOVA PODUZEĆA I TROŠKOVA KOJI SU S NJIMA U SVEZI. ONI SU POVEZANI U LOGISTIČKE USLUGE («SERVISE») I UTJEČU NA UKUPNU UČINKOVITOST LOGISTIČKIH SUSTAVA. IZ SVEGA TOGA MOGU SE IZVUĆI ZAKLJUČCI O KORISNOSTI LOGISTIČKIH SUSTAVA; MEĐUTIM POSTOJE I ZAPREKE ZA UVOĐENJE POSLOVNE LOGISTIKE U PODUZEĆE. KAO PROSJEČNA POSLOVNA FUNKCIJA POSLOVNA LOGISTIKA SE NALAZI U POSEBNOM ODNOSU SA DRUGIM POSLOVNIM FUNKCIJAMA PODUZEĆA; NJEZINA VAŽNOST RASTE, ONA SE RAZVIJA.

5 Ovaj dio je najvažniji u odnosu na ostale dijelove.
3) LOGISTIČKI PODSUSTAVI PODUZEĆA U ovom dijelu obraditi ćemo logističke podsustave poduzeća: IZVRŠAVANJE NARUDŽBI, GOSPODARENJE ZALIHAMA, SUSTAV SKLADIŠTA, PAKIRANJE I TRANSPORTNI SUSTAV. Njihova povezanost u cjelinu logističkog sustava poduzeća čini novi pristup. Ovaj dio je najvažniji u odnosu na ostale dijelove.

6 4) LOGISTIČKI SUSTAVI U FUNKCIJAMA TOKA DOBARA
Ovaj dio govori o: - LOGISTICI NABAVE, - LOGISTICI PROIZVODNJE, - LOGISTICI DISTRIBUCIJE, - LOGISTICI ZBRINJAVANJA.

7 - NA ORGANIZACIJU LOGISTIKE U PODUZEĆU, - LOGISTIČKI KONCEPT,
5) POSLOVNA LOGISTIKA U INSTITUCIJSKOM SMISLU Ovaj dio se odnosi na POSLOVNU LOGISTIKU U INSTITUCIJSKOM SMISLU: - NA ORGANIZACIJU LOGISTIKE U PODUZEĆU, - LOGISTIČKI KONCEPT, - NA PODUZEĆA ZA LOGISTIČKE USLUGE KAO TRŽIŠNE POMAGAČE, - NA KOOPERACIJU LOGISTIČKIH PODUZEĆA, - NA MEĐUNARODNE LOGISTIČKE SUSTAVE.

8 CILJ KOLEGIJA Definirati studentima temeljne pojmove iz poslovne logistike, kao i temeljna polazišta u analizi i rješavanju logističkih problema.

9 OČEKIVANI ISHODI UČENJA NA RAZINI KOLEGIJA
Interpretirati značaj poslovne logistike za poslovanje poduzeća u suvremenim tržišnim uvjetima. Prosuditi značaj primjene sustavnog pristupa za optimizaciju logističkih podsustava poduzeća. Odabrati sadržaj logistike u različitim organizacijskim dijelovima poduzeća. Kritički prosuditi obilježja logističke koncepcije poduzeća. Preporučiti optimalno kombinacijsko – koordinacijsko djelovanje logističkih podsustava poduzeća. Obrazložiti značaj poduzeća za logističke usluge kao tržišnih pomagača.

10 NAČIN POLAGANJA ISPITA
2 (2 sata predavanja) u tjednu (2+0) Elementi ocjenjivanja (ukupno 3 ECTS bodova) 2 kolokvija (svaki 35 bodova= ukupno 70 bodova) Studenti koji pristupe 1. kolokviju moraju ostvariti minimalno ½ bodova za prolaznu ocjenu. Takvi studenti mogu pristupiti 2. kolokviju. Studenti koji ne polože 1.kolokvij, ne mogu pristupiti 2. kolokviju i dužni su izaći na pisani i usmeni dio ispita Sudjelovanje na nastavi (15 turnusa predavanja= 2 boda po predavanju – ukupan mogući broj bodova =30) UKUPNO = 100 BODOVA 1. kolokvij – redovni ( , DV6,8.30h) 2. kolokvij – redovni ( , DV6,8.30h) 1. kolokvij – izvanredni 2. kolokvij – izvanredni

11 KRITERIJI OCJENJIVANJA
Prema Kriterijima ocjenjivanja i vrednovanja ishoda učenja na Veleučilištu u Požegi konačna ocjena formira se na sljedeći način: KOLOKVIJ 90-100% bodova (izvrstan) 80-89,9% bodova (vrlo dobar) 70-79,9% bodova (dobar) 50-69,9% bodova (dovoljan) PISMENI ISPIT 50-69,9% bodova (dovoljan)

12 POHAĐANJE NASTAVE Studentima su predavanja obvezna jer se vodi evidencija dolazaka na nastavu. Da bi dobili potpis studenti moraju obavezno prisustvovati na minimalno 70% predavanja. (10 predavanja) Studenti koji zbog bolesti ne dođu na predavanja moraju donijeti važeću ispričnicu od liječnika. Studenti koji kasne na predavanje mogu ući u učionicu pod prvom pauzom, ali će im se dolazak na nastavu evidentirati kao 50% prisutnosti na nastavi toga predavanja. Studenti koji učestalo ometaju nastavu mogu biti udaljeni sa predavanja, te im se bilježi prisutnost u onolikoj mjeri u kojoj su na predavanjima bili prisutni.


Скинути ppt "LOGISTIKA mr.sc. Hrvoje Budić, viši predavač E -"

Сличне презентације


Реклама од Google