Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

ОБРАЋАЊЕ САВЛА У ХРИШЋАНСТВО

Сличне презентације


Презентација на тему: "ОБРАЋАЊЕ САВЛА У ХРИШЋАНСТВО"— Транскрипт презентације:

1 ОБРАЋАЊЕ САВЛА У ХРИШЋАНСТВО
Чланови групе: Милош Миљуш и Марко Врховац

2 СВЕТИ PAVLE/SAVLE

3 ГРАД ДАМАСК ГЕОГРАФСКИ ПОЛОЖАЈ

4 МНОГОБОЖАЦ САВЛЕ Јеврејске власти су прогањале хришћане и ван Јерусалима. Када су сазнали да у граду Дамаску има много хришћана послали су Савла, младића родом из Тарса, да их похвата и доведе у Јерусалим. Родитељи Савла су били богати Јевреји, а он је у Јерусалим дошао као младић да изучи јеврејске законе. У Јерусалиму је Савле сазнао за Христове ученике, и мислећи да су они против јеврејских закона, омрзнуо је хришћане, хватао и мучио.

5 САВЛОВ УЛАЗАК У ДАМАСК На уласку у град Дамаск десило се нешто због чега је Савле постао одан сљедбеник Исуса. Када је улазио у град Савла је обасјала јака свијетлост, а с неба се чуо глас који је питао Савла:,, Савле,Савле, зашто ме гониш’’? Када је схватио да му се обраћа Исус, Савлу је постало јасно колико је дотада гријешио, па је упитао Господа шта даље да чини ? Господ му је одговорио да уће у град и чека.

6 ПРЕОБРАЋАЊЕ САВЛА У ХРИШЋАНСТВО
Савле је од свјетлости ослијепио, па су га људи увели у град. У граду је био три дана и ништа није јео ни пио. Тада је дошао Ананије, Христов ученик, који је крстио Савла. Савле је тада прогледао, а на крштењу је добио име Павле.

7 АПОСТОЛ ПАВЛЕ Савле је почео да неуморно проповиједа Христову науку.
Савле је почео да неуморно проповиједа Христову науку. Отишао је у Јерусалим и тамо се јавио Хrистовим ученицима. Након тога се преселио у Антиохију гдје су Христове сљедбенике први пут назвали хришћанима. Апостол Павле је био јако предан вјери зато су га Јевреји покушали убити. Вјеру је проповиједао мећу незнабошцима и због тога су га назвали апостол незнабожаца.


Скинути ppt "ОБРАЋАЊЕ САВЛА У ХРИШЋАНСТВО"

Сличне презентације


Реклама од Google