Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

SIGURNIJI INTERNET ZA DJECU I MLADE

Сличне презентације


Презентација на тему: "SIGURNIJI INTERNET ZA DJECU I MLADE"— Транскрипт презентације:

1 SIGURNIJI INTERNET ZA DJECU I MLADE

2 Kako je nastao internet?
Internet je nastao sredinom 60-tih godina kao sredstvo komuniciranja za vrijeme Hladnog rata. Kao eksperiment američkog ministarstva obrane u nastojanju povezivanja mreže američkog ministarstva i ostalih radio i satelitskih veza. Cilj je povezati više računala.

3 Dan sigurnosti interneta
Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine 11.veljače. Tada diljem Europe ali i svijeta, pa tako uključujući i Hrvatsku, se provode razne manifestacije kroz škole i javne prostore s ciljem da se skrene pozornost javnosti na važnost sigurnog korištenja interneta u djece. U tom smislu organiziraju se informativne radionice za djecu i roditelje, osiguravaju se mjesta na javnim prostorima s informacijama o problematici sigurnosti na internetu.

4 Nasilje preko interneta
Nasilje preko interneta – cyberbullying pojam za svaku komunikacijsku aktivnost cyber tehnologijom koja se može smatrati štetnom kako za pojedinca, tako i za opće dobro. Tim oblikom nasilja među vršnjacima obuhvaćene su situacije kad je dijete ili tinejdžer izloženo napadu drugog djeteta, tinejdžera ili grupe djece, putem interneta ili mobilnog telefona.

5

6 Važne poruke za sigurnost na internetu
- na Internetu ima i loših stvari od kojih se treba zaštititi - ne govori svoje podatke osobi koju ne poznaješ. Ne predstavljaj se tuđim imenom Razmlisli prije nego nešto objaviš. - nemoj se ni sa kim dogovarati bez znanja roditelja Nikad ne psuj i ne vrijeđaj osobe s kojim komuniciraš Budi dobar na internetu !

7 Ne govori svoje osobne podatke:
Ime Prezime Adresu Lozinku Mjesto stanovanja Broj Koliko imaš godina

8 Imam 11 godina. Koliko imaš godina? Može!!! Jedva te čekam upoznati! Budi u parku u 11sati.

9

10 IZRADILE :Magdalena Perajica i Mia Borozan 5. b


Скинути ppt "SIGURNIJI INTERNET ZA DJECU I MLADE"

Сличне презентације


Реклама од Google