Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Samovrednovanje učenika i roditelja u OŠ Kostrena

Сличне презентације


Презентација на тему: "Samovrednovanje učenika i roditelja u OŠ Kostrena"— Транскрипт презентације:

1 Samovrednovanje učenika i roditelja u OŠ Kostrena
Srijeda, 6.svibnja OŠ Kostrena Upitnike obradila: Korina Udina, prof.i mag.bibl., stručna suradnica knjižničarka, savjetnica

2 Pristupanje online upitniku organizirano je u knjižnici škole
Upitnik za učenike Pristupanje online upitniku organizirano je u knjižnici škole od veljače 2015. Upitnik za roditelje Pristupanje online upitniku organizirano je u informatičkoj učionici 3.ožujka i link za popunjavanje upitnika diseminiran je elektroničkom poštom roditeljima koji nisu bili prisutni

3 Upitnici za učenike i roditelje formulirani su temeljem osnovnih istraživačkih načela: dokumentiranost, istinitost, provjerljivost i primjenjivost. Cilj je bio istražiti potrebe/zadovoljstvo učenika i roditelja za kvalitetniji pristup izrade Kurikuluma Upitnici su sadržavali 5 komparativnih područja vrednovanja: Za učenike: 1) KAKO RAZMIŠLJAM O ŠKOLI? 2) KAKO RAZMIŠLJAM O NASTAVI I PROGRAMU? 3) KAKO RAZMIŠLJAM O OCJENJIVANJU? 4) KAKO RAZMIŠLJAM O ODNOSU S UČITELJIMA? 5) O ODNOSU MEDU UČENICIMA? 6) KAKO RAZMIŠLJAM O EKOLOGIJI? Za roditelje: 1) KAKO RAZMIŠLJAM O ŠKOLI? 2) KAKO RAZMIŠLJAM O NASTAVI I PROGRAMU? 3) KAKO RAZMIŠLJAM O OCJENJIVANJU? 4) KAKO RAZMIŠLJAM O UČITELJIMA? 5) KAKO RAZMIŠLJAM O ORGANIZACIJI SLOBODNOGVREMENA?

4 Uzorak ispitanika Učenici - broj odgovora: 191 (86,81%)
Roditelji - broj odgovora: 90 (30%) 1) Nisu bili uključeni 1. i 2. razredi koji broje otprilike 80 učenika. 2) Iz razreda uključenih u istraživanje bilo je odsutno 29 učenika zbog bolesti. Možemo smatrati da upitnik nije popunilo 29 učenika od ukupno planiranog broja 220.

5 UČENICI: 1) Kako razmišljam o školi?

6 1) Kako razmišljam o školi?(drugi dio)

7

8 2) Kako razmišljam o nastavi i programu?

9 3) Kako razmišljam o ocjenjivanju?

10 4) Kako razmišljam o odnosu s učiteljima?

11 5) Kako razmišljam o odnosu medu učenicima

12 RODITELJI: 1) Kako razmišljam o školi?

13 RODITELJI: 2) Kako razmišljam o školi? (drugi dio)

14 RODITELJI: 2) Kako razmišljam o nastavi i programu?

15 RODITELJI: 3) Kako razmišljam o ocjenjivanju?

16 RODITELJI: 4) Kako razmišljam o učiteljima?

17 RODITELJI: 5) Kako razmišljam o organizaciji slobodnog vremena?

18 Jesu li prikazane učeničke potrebe i interesi temeljeni na podacima koje je škola prikupila iz različitih izvora? Jesu li prioritetna područja u školskom kurikulumu jasno povezana s analizom učeničkih potreba i interesa? Jesu li jasno definirani ciljevi unutar pojedinog razvojnog područja u obliku tvrdnji koje upućuju na konkretne očekivane ishode? Jesu li u ciljevima prepoznatljive vrijednosti školskog kurikuluma? Hvala na pažnji !


Скинути ppt "Samovrednovanje učenika i roditelja u OŠ Kostrena"

Сличне презентације


Реклама од Google