Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

ТЕХНИЧКА ШКОЛА - Суботица

Сличне презентације


Презентација на тему: "ТЕХНИЧКА ШКОЛА - Суботица"— Транскрипт презентације:

1 ТЕХНИЧКА ШКОЛА - Суботица
ИЗРАДА ЗАВРШНИХ НАСТАВАКА – исход 12 ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОНЕ ИНСТАЛАЦИЈЕ И УРЕЂАЈИ

2 ИЗРАДА ЗАВРШНИХ НАСТАВАКА – исход 12
Служе за настављање (спајање) каблова из мреже на завршне кабло-ве који се воде на вертикалне стране главног разделника (извода). Постављају се на стојеће или зидно постоље од про-филисаног гвожђа. На гор-њи део стојећег постоља поставља се носећа кон-струкција, а на њој се на-лазе завршни каблови. Каблови се уводе у главни разделник преко посебног отвора.

3 ИЗРАДА ЗАВРШНИХ НАСТАВАКА – исход 12
У лименом орману завршних наставака смештају се: 1-Кабловска глава 100х2; 2-Завршни наставак; 3-Елемент гас-контроле. Завршни наставци, постоље и кабловски ормани морају бити уземљени.

4 ИЗРАДА ЗАВРШНИХ НАСТАВАКА – исход 12
Израда завршних наставака са IPO кабловима: Крај мрежног кабла постави се на постоље у висини на којој ће се касније причврстити (узима se у обзир и дужина потребна за спајање проводника); На мрежни кабл се навлачи тело спојнице, а по потреби и унутрашњи левак; Жиле мрежног кабла се припреме за настављање; На поклопцу спојнице избуше се отвори, чији пречник треба да одговара спољњом пречнику оловног завршног кабла; Поклопац спојнице се постави у крајњи положај и кроз отворе се провлаче завршни каблови према редоследу; Поклопац и омотач кабла се пажљиво залеме калајем са калофонијумом по целом свом обиму. ИЗГЛЕД ЗАВРШНЕ СПОЈНИЦЕ

5 ИЗРАДА ЗАВРШНИХ НАСТАВАКА – исход 12
Извођење завршних наставака код каблова са ПВЦ изолацијом и омотачем: испитује се цела ТК инсталација. Мрежни кабл се испитује од сваког појединачног извода, односно кабловског разделника; врши се разбрајање кабла; на сваку четворку се навлачи по један групни прстен, а на сваки проводник пластична цевчица; врши се спајање парица мрежног кабла и завршног наставка (прва са првом, друга са другом итд); суши се завршни наставак загревањем лет-лампом, врши се упијање влаге у наставку силикагелом и наставак се обавија платненом траком; врши се настављање омотача кабла; навлачи се тело спојнице уз поклопац и леми по целом обиму

6 ИЗРАДА ЗАВРШНИХ НАСТАВАКА – исход 12
Поклопац са одређеним бројем уводних металних цеви Поступак израде: Изолациона цев од озраченог полиетилена у дужини од 120mm поставља се на уводницу; кроз цев и уводницу провлачи се завршни кабл; Врши се спајање проводника; Омотач кабла и уводницу добро очистити, а затим загревати до 60°C (После навлачења цеви и њеног загревања она се скупља и чврсто обухвата омотач кабл и уводну цев).

7 ИЗРАДА ЗАВРШНИХ НАСТАВАКА – исход 12
После израде завршног наставка, он се учвршћује помоћу гвоздених обујмица и завртњева, а на предњем делу тела спојнице уписује се број кабла, капацитет кабла и година израде наставка

8 ИЗРАДА ЗАВРШНИХ НАСТАВАКА – исход 12
монтажа завршних спојница коаксијалног кабла врши се помоћу спојнице која има конекторе за коаксијалне парице, као и изводе за испуну кабла.

9 ИЗРАДА ЗАВРШНИХ НАСТАВАКА – исход 12
Монтажа коаксијалног кабла проводника 2,6/9,5 mm

10 ИЗРАДА ЗАВРШНИХ НАСТАВАКА – исход 12
Монтажа коаксијалног кабла проводника 1,2/4,4 mm

11 ИЛИ МОЖДА ВИШЕ ВОЛИТЕ ДА ДОЂЕ НЕКО ДРУГИ ПОСЛЕ МЕНЕ? И ПОСЛЕ СВЕГА...
ОВО ЈЕ ДОБАР ЗНАК, ЗАР НЕ!? ИЛИ МОЖДА ВИШЕ ВОЛИТЕ ДА ДОЂЕ НЕКО ДРУГИ ПОСЛЕ МЕНЕ? И ПОСЛЕ СВЕГА... БИЛИ СТЕ СЈАЈНИ У ДОСАДАШЊЕМ ТОКУ ОБА МОДУЛА! ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕТЕ ТАКВИ ОСТАТИ И ДО 5.МАРТА! НАДАМ СЕ ДА ЋЕМО И НАРЕДНИХ ГОДИНА РАДИТИ И УЧИТИ ЗАЈЕДНО!


Скинути ppt "ТЕХНИЧКА ШКОЛА - Суботица"

Сличне презентације


Реклама од Google