Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

Отпремање презентације траје. Молимо да сачекате

ТЕХНИЧКО И ИНФОРМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА 6. РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Сличне презентације


Презентација на тему: "ТЕХНИЧКО И ИНФОРМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА 6. РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ"— Транскрипт презентације:

1 ТЕХНИЧКО И ИНФОРМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА 6. РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ
КУЛТУРА СТАНОВАЊА ТЕХНИЧКО И ИНФОРМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА 6. РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

2 Израда плана стана и предлог за његово уређење
Израда плана стана и предлог за његово уређење Кућа или стан представљају основну јединицу која треба да задовољи основне потребе заједничог боравка чланова породице Стамбени простор се најлакше може испланирати на папиру, или још боље коришћењем компјутерских програма као што је GoogleSketchUp и др. У планирање треба да се укључе сви чланови породице како би се потребе свих задовољиле.

3 ПОТРЕБНО ЈЕ ПОЗНАВАТИ НАЈОСНОВНИЈЕ УСЛОВЕ И НАМЕНУ ПОЈЕДИНИХ ПРОСТОРИЈА
УЛАЗ, ПРЕДСОБЉЕ И ХОЛ су делови стана који служе као баријера продирању хладноће, буке, прашине... Предсобље повезује остале просторије, а служи за одлагање горње одеће, кишобрана, обуће. За то су потребни одређени елементи намештаја као што су плакари, чивилуци, сталак за кишобране, огледало

4 ДНЕВНА СОБА ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ ДЕО СВАКОГ СТАНА
ДНЕВНА СОБА ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ ДЕО СВАКОГ СТАНА. Има више функција: користи се за одмарање, рад (читање, писање) разоноду, игру деце, примања посета и окупљање укућана преко дана.

5 Намештај у дневној соби се најчешће састоји од елемената намештаја за седење, фотеља кауча, столица, столова и малих и већих, комода за ТВ, полица за књиге и др.

6 ТРПЕЗАРИЈА Често је у саставу дневне собе, а може бити у продуженом делу кухиње или као засебна просторија. Овај простор се опрема столом за обедовање, столицама, као и витринама за прибор за јело, пиће и стоно рубље.

7 Шарм бакине трпезарије

8 КУХИЊА Организација радног простора у кухињи зависи од облика просторије, дужине слободних зидова, уграђених инсталација, од распореда врата и прозора.

9 Основни облици радне кухиње:
Једноредне Дворедне Кухиње у обилку слова г Кухиње у облику слова п Кухињску опрему и намештај чине најчешће доњи и горњи ормарићи, судопера, штедњак, фрижидер, аспиратор за извлачење паре...

10 СПАВАЋА СОБА треба да обезбеди здрав и миран сан, па зато мора бити смештена у мирнијем делу стана

11 Намештај спаваће собе чине: постеља за једну или две особе, ноћни ормарићи, тоалетни сто, столице, комоде за рубље и гардеробни орман.

12 ДЕЧИЈЕ СПАВАЋЕ СОБЕ

13 Дечије спаваће собе су најчешће и собе за игру и дневни боравак детета.

14 Намештај треба да је стабилан, заобљених ивица и са могућношћу прилагођавања висине седала и наслона столице као и висине радне плоче

15 Просторија за одржавање личне хигијене
КУПАТИЛО Просторија за одржавање личне хигијене Поред санитарија, каде, туш каде и WC шоље, купатило се опрема разним намештајем: ормарићима, полицама, огледалом....

16 УРЕЂЕЊЕ ЕКСТЕРИЈЕРА У насељима са породичним стамбеним зградама дворишта се налазе уз сваку зграду. Најчешће се у њима један део користи за гајење цвећа, а други за гајење дрвећа и украсног шибља. Зелене површине треба неговати. Део екстеријера представљају и стазе којима се крећемо. Лепо изграђене стазе могу допринети изгледу амбијента у коме живимо.

17 ЕТИКА СТАНОВАЊА Да нисмо сами осетимо када видимо да су сијалице по улицама и парковима разбијене, да је оштећен лифт у згради, сломљено дрво или цвет. Разни графити освану на најлепшим фасадама так реновираних или саграђених зграда. Све се дешава као да ту не живе људи који воле свој град, своју улицу, зграду, стан. ЧУВАЈМО СВОЈУ ОКОЛИНУ И ЖИВОТНИ ПРОСТОР!


Скинути ppt "ТЕХНИЧКО И ИНФОРМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА 6. РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ"

Сличне презентације


Реклама од Google